• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Miloš Pavlović okupio "zmajice", pa najavio: Biće podmlađivanja ekipe - od danas novi početak!

Autor Dragan Šutvić

Bh. košarkašice će pod komandom novog selektora odraditi sedmodnevne pripreme u Sarajevu.

 miloš pavlović okupio košarkašice bih  Izvor: KS BiH

Ženska košarkaška reprezentacija BiH okupila se ovog utorka u Sarajevu, gdje će odraditi kontrolne pripreme pod komandom novog selektora, Miloša Pavlovića.

Na klupi bh. tima, Pavlović je naslijedio Gorana Loju, a na konferenciji za novinare najavio je podmlađivanje selekcije.

"Bilo je nekih neplaniranih otkaza, ali iskoristili smo priliku da okupimo mlađe igračice koje su u ovom trenutku mogle da se odazovu na pripreme. S tim u vezi, moja želja je da već od danas krenemo sa postavljanjem sistema i kroz razgovor sa igračicama gradimo novi početak i, da uz pomoć nekih starijih igračica, pokušamo da za godinu ili dvije ponovo igramo velika takmičenja", prenio je zvanični sajt KS BiH riječi selektora Pavlovića.

Izvor: KS BiH

Dalibor Miloš, predsjednik KS BiH, uvjeren je da je Pavlović idealno rješenje za klupu "zmajica".

"Tražili smo trenera, selektora, prvenstveno čovjeka koji ima znanje, autoritet, pogotovo u radu s mlađim igračicama i koji je spreman taj potencijal mladih košarkašica iskoristiti u seniorskom timu. Tražili smo selektora koji sebe vidi da kroz određeni period može doći do uspjeha koje smo imali posljednjih godina. Filtriranjem, koje je posebno vodila i direktorica Razija Mujanović, naš izbor je selektor Pavlović s kojim smo brzo vidjeli da isto razmišljamo i da imamo iste principe, vrijednosti i kvalitete. Drago mi je da smo se uspjeli dogovoriti i potpisati saradnju", istakao je prvi čovjek bh. košarke.

Možda će vas zanimati

Kao kapiten, reprezentaciju BiH će predvoditi Milica Deura.

"Meni je obaveza i čast biti tu. Tu su sad mlade djevojke koje treba da se pokažu i dokažu, ali i njima treba da bude čast što su ovdje. Krećemo ispočetka. Imaćemo sedmodnevne pripreme na kojima ćemo dobro raditi i postaviti temelje za budućnost", istakla je bh. košarkašica.

Osim nje, na ovom okupljanju pojavile su se i Sanja Radulović, Elma Feukić, Lejla Omerbašić, Amna Isaković, Ajla Selimović, Almedina Ahmić, Danijela Mitrović, Azra Nikšić, Ana Leko, Jana Guski, Ajla Hidić, Dragana Domuzin, Anđela Šipka i Marija Kešeljević.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC