• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Aco Petrović hvali jedinog Srbina u Ciboni: "U ime svih onih koji su nosili dres..."

Autor Dragan Šutvić

Nekadašnji igrač Zvezde i Partizana Aleksandar "Sani" Aranitović dobija pohvale od Draženovog brata.

 aco petrović o aleksandru aranitoviću Izvor: MN PRESS

Košarkaši Cibone savladali su Mornar (73:72) u šestom kolu ABA lige i tako stigli do prvog trijumfa u novoj sezoni regionalnog takmičenja - pobjeda koja znači i bijeg sa posljednjeg mjesta na tabeli izuzetno je bitna timu iz Zagreba, a jedan od njenih heroja bio je i srpski košarkaš. Aleksandar Aranitović (25) završio je meč sa 12 poena, četiri skoka i tri asistencije, zbog čega ga hvale u hrvatskoj javnosti!

Riječ o njegovim nastupima za slavni klub koji je svojevremeno bio šampion Evrope, a pred početak ove sezone na ivici gašenja dao je i čuveni Aco Petrović. Nekadašnji košarkaš, a zatim trener i selektor koji je veliki dio života proveo u zagrebačkom klubu imao je potrebu da se javno zahvali Srbinu za partije koje pruža u dresu hrvatskog kluba!

"Nevjerovatna je količina energije kojom ovaj momak, Aleksandar Aranitović, brani boje Cibone u njenim najtežim trenucima od njenog osnivanja. I ne postoji drugi način nego da mu se javno zahvalim. Sani, u ime svih onih koji su nosili ovaj dres, jedno veliko hvala", napisao je legendarni Aco Petrović o srpskom košarku koji već drugu sezonu igra za tim iz Zagreba.

Aleksandar je svojevremeno uz brata Petra bio među najtalentovanijim srpskim košarkašima, ali Aranitovići nisu napravili karijere kakve su se očekivale. Na početku seniorske karijere Aleksandar Aranitović bio je član Crvene zvezde, igrao je na pozamici u Megi, a zatim i za Partizan. Uslijedile su inostrane epizode u Francuskoj i Holandiji, zatim nastupi u dresu Mladosti iz Zemuna, pa igranje u Litvaniji prije nego što se skrasio u Ciboni.

Svojevremeno je Aleksandar Aranitović osvojio srebro sa reprezentacijom do 16 godina na Evropskom prvenstvu, kao i bronzu na Svjetskom prvenstvu za igrače do 17 godina. U dresu Crvene zvezde bio je šampion Evroliginog turnira za mlađe kategorije, a u seniorskoj košarci osvojio je titulu sa Zvezdom, Kup Srbije sa Partizanom i Kup Hrvatske sa Cibonom.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC