• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mirotić otkrio zašto se predomislio!

Autor Dragan Šutvić

Nikola Mirotić otkrio je zašto je odlučio da se vrati u Evropu iz NBA lige.

 mirotić o dolasku u evropu Izvor: Profimedia

Nikola Mirotić (32) zbog povrede neće igrati protiv Partizana u dresu Armanija. Propustio je duel sa Bajernom u Minhenu i jasno je da neće doći ni u Beograd. Jedan je od najboljih igrača u Evroligi, transfer saga o dolasku u tim Željka Obradovića bila je glavna tema ljetos, na kraju je iz Barselone otišao u Milano, a sada je u centar pažnje dospjela jedna njegova ranije izjava.

U pitanju je njegova odluka da ode iz najjače lige na svijetu i da se vrati u Evropu. Na stolu je imao trogodišnji ugovor od Jute, krenuo je na potpisivanje ugovora, samo to se čekalo. "Bio sam slobodan agent i sa porodicom sam u tom periodu bio u Grčkoj na odmoru. Juta je željela da dođem na sastanak 30. juna da potpišemo ugovor. Trogodišnji, garantovan, odličan ugovor. Pričao sam sa svojom suprugom i ona mi je rekla da radim ono što me čini srećnim", počeo je Mirotić priču.

Odlučio je da "pauzira" odmo i da ode da stavi paraf. "Kupio sam kartu za dva dana, da otputujem tamo. Čekao sam na aerodromu u Solunu i onda sam počeo da se pitam šta ja uopšte radim na aerodromu, zašto nisam sa svojom porodicom. Rekao sam sebi 'Niko, nemoj to da radiš, ako odeš potpisaćeš'. Napustio sam aerodrom, vratio sam se u hotel i rekao sam agentu da se neću ukrcati na let i da se izvini Juti. Odlučio sam da krenem drugim putem, nisam htio da nastavim u NBA."

Nešto kasnije potpisao je za Barselonu. "Ima ljudi koji hoće da budu u NBA, čak i po cijenu da ne igraju. Košarka u Evropi je na vrhunskom nivou, Evroliga je sve kompetitivnija, Endesa je veoma jaka i za mene je to korak dalje u karijeri, sada opet moram da se dokazujem", zaključio je Mirotić. Sa Barsom je osvojio titulu u ACB ligi i Kupu Španije, pa je poslije komplikacija sa odlaskom i raskidom ugovora sa klubom dogovorio prelazak u Partizan, ali je na kraju završio u Milanu.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC