• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nikola Topić će biti najbolji pik na draftu! Senzacija iz SAD - Srbina prvog biraju u NBA!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Mladi košarkaš Crvene zvezde Nikola Topić, ove sezone pozajmljen Megi, seliće se u Ameriku nakon što pobijedi sve konkurente na draftu.

 Nikola Topić mogao bi biti prvi pik na draftu Izvor: Mondo/U. Arsić

Predstojeći NBA draft biće veoma praćen u Srbiji, a najtalentovaniji srpski košarkaš Nikola Topić (18) mogao bi da šokira čitavu Ameriku! Po najnovijim predikcijama, momak koji nastupa za Megu kao pozajmljeni košarkaš Crvene zvezde mogao bi da bude prvi pik na draftu 2024. godine! Bila bi to prava senzacija i rušenje "rekorda" srpskih košarkaša, pošto je svojevremeno Darko Miličić izabran sa druge pozicije na jednom od najjačih draftova svih vremena.

Kako prenosi pouzdani "sbnation", Topića bi sa prve pozicije na NBA draftu mogli da uzmu Detroit Pistonsi, nakon što je tokom prethodnih nekoliko nedjelja konstantno napredovao u predikcijama. Prije samo nekoliko mjeseci vagalo se da li bi Nikola Topić mogao da "upadne" u prvu rundu drafta, a sada mu se predviđa čak i najbolja pozicija!

U tekstu kojim se predviđa kako će izgledati predstojeći draft navodi se da će ovo biti jedna od najslabijih klasa jer nema mnogo igrača za koje se vjeruje da će ostaviti dubok trag u NBA ligi, ali... Ukoliko bi Nikola Topić stvarno stigao do samog vrha liste i sa prve pozicije bio izabran u NBA ligu, to bi bio nevjerovatan uspjeh za mladog igrača, ali i kompletnu košarku u Srbiji.

Konkurencija za prvo mjesto na draftu i selidbu u Detroit Pistonse biće mu Aleks Sar, francuski košarkaš koji igra za Pert Vajldketse, a na kojeg je oko bacio San Antonio. U vrhu su još i dvojica igrača iz Razvojne lige - Ron Holand i Matas Buzelis, kao i momci koji stižu sa koledža - DžaKobe Volter, Ajzea Kolije, Rob Dilingem... Ipak, svi oni zaostaju za Topićem!

Po ocjeni ovog specijalizovanog sajta, Nikola Topić se u Megi razvija po modelu koji je već bio uspješan za Nikolu Jokića, a već se zna šta je centar iz Sombora postigao u SAD. U dosadašnjem dijelu sezone Topić se istakao kao lider Mege, iako je njen najmlađi igrač, a na 11 mečeva u ABA ligi prosječno bilježi 19,1 poen, 6,6 asistencija i 3,4 skoka. Na mečevima regionalne lige ima jednu ukradenu loptu po utakmici i 4,5 izvučena faula protivničkih igrača, što pokazuje da su rivali već prepoznali da je najopasniji igrač Mege.

Skauti koji detaljno prate svaki meč Nikole Topića već su prepoznali njegovu sposobnost da postiže poene prodorima, da mijenja tempo meča ili da kreira dobre situacije za saigrače. To su mu ujedno i najveće prednosti pred draft koji bi mogao da odredi dalji tok njegove NBA karijere - posebno kada se ima u vidu da su mu i fizičke predispozicije na veoma visokom nivou. Sve to pokazuje da bi mogao da bude prvi pik na narednom draftu - ukoliko se isprave pojedine sitnice. Kao mane u Topićevoj igri navode se slabija odbrana, šut za tri poena i osjećaj za ofanzivni skok, što je segment igre u kojem ne učestvuje previše.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC