• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nikolu Topića jedva čekaju u NBA ligi! Amerikanci oduševljeni - on je već Top 10

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Svi pričaju o Nikoli Topiću!

 Nikola Topic odusevio Amerikance Top 10 na NBA draftu Izvor: MN PRESS

Košarkaš Mege Nikola Topić oduševljava Amerikance koji ga jedva čekaju da ga vide na NBA draftu predstojećeg ljeta. Pozajmljeni košarkaš Crvene zvezde u ponedjeljak uveče namučio je svoj matični tim, ubacio 21 poen, postigao tri trojke, podijelio pet asistencija i podsjetio sve na svoj talenat. Američki portal "Draft ekspres", specijalizovan za praćenje talenata kojima se predviđa NBA karijera, odavno zna za "Topovog sina".

"Nastavlja se sjajna sezona Topovog sina, sa 21 poenom (3/5 za tri), 5 asistencija i 5 skokova u tijesnom porazu od evroligaša Crvene zvezde. Srpskom plejmejkeru visokom 198 centimetara predviđa se izbor u prvih 10 'pikova' na draftu", objavljeno je, uz snimke Topićevih poteza u Hali sportova "Ranko Žeravica".

Lider juniorske reprezentacije Srbije koja je ovog ljeta postala prvak Evrope u Nišu napustio je matičnu Zvezdu i otišao u Megu, gdje je dobio prostor trenutno je četvrti u trci za MVP nagradu, sa prosječnim indeksom korisnosti 20,36. Uz to je i drugi strelac lige, sa 19 poena po meču, a prvi je Luka Božić iz Zadra sa 24 poena u prosjeku.

Poslije utakmice protiv Zvezde, trener crveno-bijelih Janis Sferopulos rekao je da ništa nije mogao da uradi s tim što je Topić u Megi, a ne u njegovom timu. "Postoji mnogo razgovora o Topiću. On je jako talentovan. Došao sam kada je on već bio u Megi. Tako da da, on igra jako dobro", kazao je Sferopulos.

Poznati srpski trener Vlade Đurović oduševljen je Nikolinim talentom. "Nema emisije gdje ga nisam spominjao, jedan biser, talenat koji je na putu da možda, nije pedagoški da kažem da stiže Dražena Petrovića ili Luku Dončića. Dražen je ranije bio as, ali je igrač koji je brži sa loptom nego bez lopte, to je veoma važno u sportu", rekao je Đurović za "Arenu sport".

BONUS VIDEO:

Pogledajte

00:36
Nikola Topić izjava
Izvor: MONDO/Nemanja Stanojčić
Izvor: MONDO/Nemanja Stanojčić

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC