• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Topić ide u NBA već sljedeće sezone? Isplivale nove projekcije - samo je jedan igrač ispred Srbina

Nikola Topić je prema najnovijim projekcijama viđen kao drugi pik na NBA draftu sljedeće godine...

 Nikola Topić projektovan kao drugi pik na draftu Izvor: MARKO METLAS/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED

Nikola Topić proslavio je punoljetstvo 10. avgusta, a naredne sezone mogao bi da zaigra u NBA ligi. Prema najnovijim projekcijama supertalentovani srpski plejmejker viđen je na drugoj poziciji na draftu. Ispred njega je samo Ron Holand. Mladi košarkaš pred početak sezone otišao je na pozajmicu iz Crvene zvezde Meridianbet u Megu i tamo pruža fenomenalne partije.

U ABA ligi prosječno bilježi 18,8 poena, 7 asistencija i 3,3 skoka po utakmici. Sve to oduševilo je i Džonatana Vasermana koji je na portalu "Bleacher Report" stavio Nikolu na drugo mjesto.

"Topić je jedna od najvećih priča za predstojeći draft i sve više deluje kao da mu je mjesto među top5 pikova. Stalno zadaje probleme odbranama sa svojim driblinzima, dodavanjima, poentiranjem i pogađanjem sa poludistance. Podsjeća na Šeja Gildžusa-Aleksandera po načinu kreacije i vještinama, promeni brzine, eksplozivnosti i košarkaškoj inteligenciji. Odlično vidi teren i 'čita' odbrane u 'pik en rol' situacijama. NBA timovi će vjerovatno početi da ignorišu neke limite u smislu atleticizma i defanzive, posebno ako nastavi da pruža ovakve partije u napadu i ako popravi procente šuta", navodi se u tekstu.

Jasno je da je još uvijek rano sa ovakvim projekcijama, ali je u spomenutom tekstu "poslat" u Vašington, što naravno ništa ne znači u ovom momentu. Prvenstveno pošto još uvijek nije poznat ni raspored na draftu ni ko će sa koje pozicije birati. Na Nikoli je da nastavi da radi i da privlači pažnju i iz najjače košarkaške lige na svijetu.

Topić pruža odlične partije u Megi, a pojavile su se spekulacije da bi u januaru mogao da se vrati u Crvenu zvezdu.

"Volio bih da je ostao još malo sa nama, biće prilike da od Teodosića nauči određene stvari. Sam je tražio da ode u Megu. On je igrač Zvezde, potpisao je ugovor na četiri godine, pratimo redovno kako igra i jako smo zadovoljni, kao i minutažom, što i jeste bio dogovor. Zreo je igrač, mogao bi već sad da igra Evroligu. Vidjećemo šta će biti u vezi povratka, ne treba da ugrozimo ni njega, ni rezultate Mege, ali treba da mislimo o našim interesima", rekao je Nebojša Čović.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC