• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Da li je ovo znak - ABA liga gubi mjesto u Evroligi? Stiglo saopštenje, Dubai se probija do elite!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Dubai je jedan od domaćina juniorskog turnira Evrolige uz Beograd, Podgoricu i Pariz.

 Dubai domaćin juniorskog turnira Evrolige Izvor: MONDO/Uroš Arsić

Dubai se polako probija do Evrolige! Šta ovo znači za Partizan i Crvenu zvezdu i da li je sve to potvrda da ABA liga gubi jedno mjesto u elitnom takmičenju? Poslije saopštenja koje je stiglo iz sjedišta ove organizacije djeluje sve izvjesnije da će spomenuti tim vrlo brzo dobiti mjesto u najjačem evropskom košarkaškom takmičenju.

Naime, Dubai je jedan od domaćina juniorskog turnira Evrolige (ANGT) što je shvaćeno kao jasan znak ostalim timovima šta se sprema u budućnosti.

"Prvi turnir održaće se u Podgorici i domaćin će biti Studentski centar (od 26. do 28. februara 2024. godine), drugi će se održati u Beogradu i domaćin će biti Crvena zvezda (od 1. do 3. marta 2024. godine). Prvi turnir van Evrope biće održan u 'Koka-kola' Areni u Dubaiju (od 22. do 24. marta), dvorana prima 17.000 gledalaca. Posljednji turnir održaće se u Parizu (od 29. do 31. marta)", navodi se u saopštenju Evrolige.

Na juniorskom turniru Evrolige stasali su mnogi veliki igrači poput Luke Dončića, Vasilija Micića, Miloša Teodosića, Domantasa Sabonisa, Viktora Vembanjame, Nikole Mirotića, Darija Šarića, Jonasa Valančijunasa, Kristapsa Porzingisa...

Vijest o Dubaiju i juniorskom turniru Evrolige pojavila se samo nekoliko dana pošto su se pojavile spekulacije o tome da bi Bešiktaš mogao da dobije pozivnicu za elitno takmičenje. Predsjednik turskog kluba Hasan Arat najavio je da će u januaru razgovarati sa bivšim predsjednikom Bahčešehira i spominje fuziju dva kluba. Treba napomenuti i da se priča i o proširenju Evrolige. Generalni direktor Paulijus Motiejunas je početkom novembra spominjao London i Pariz kao nova tržišta, ali su se neke stvari od tada izgleda promijenile.

Pogledajte i dvoranu u kojoj će Dubai biti domaćin u juniorskoj Evroligi i u kojoj planira da igra evroligaške mečeve ukoliko dobije pozivnicu za elitno takmičenje:

Arena u Dubaiju
Izvor: YouTube/coca-cola arena

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC