• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vrijeme je za rezove u Crvenoj zvezdi: Amerikanac stigao, ko će prvi otići sa Malog Kalemegdana?

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Crvena zvezda dovela prvo pojačanje, ali sada čeka

 Zvezda dovela Gilespija ko će napustiti ekipu Izvor: MN PRESS

Dolazak Fredija Gilespija u Crvenu zvezdu Meridianbet povlači sa sobom pitanje - ko će biti prvi "rez" crveno-bijelih u ekipi? U ovom trenutku, zvezda ima petoricu klasičnih centara, odnosno šestoricu ako se među njih uračuna i Marko Simonović, koji može da pokrije i poziciju krilnog centra, iako je visok 213 centimetara. To su Luka Mitrović, Majk Tobi, Džoel Bolomboj, Fredi Gilespi i Ognjen Kuzmić.

Turbulentna dva i po mjeseca sezone pokazala su propuste pri formiranju ekipe koju je Duško Ivanović poveo u takmičarsku 2023/24. Sa dolaskom Gilespija, očekuje se da će od starta imati značajnu ulogu i da od starta donekle rastereti Luku Mitrovića i pomogne mu, kao najkonstantnijem igraču Zvezde ove sezone.

Prateći prethodne poruke sa Malog Kalemegdana, a i posmatrajući Zvezdine uspone i češće padove, ne bi bilo iznenađenje da Gilespi zauzme mjesto Majka Tobija. Amerikanac sa slovenačkim pasošem nije se pokazao kao pojačanje, niti je uvjerio trenera Janisa Sferopulosa da može da uradi ono što Grk traži - da igra čvršću odbranu. "Majk Tobi mora jače u odbrani, tu može da napreduje. Mora da bude konstantniji i u Evroligi i u ABA ligi. Kako igra u ABA ligi, neka igra i u Evroligi", kazao je Grk, ali Tobi nije uspio da ubijedi bilo koga da je u stanju da to ostvari.

Dok je od starta sezone gorući problem loša forma projektovanog lidera tima Šabaza Nejpijera, zbog čega Zvezda traži i plejmejkera, rekonstrukcija tima ipak je počela od najviše pozicije. Gilespi je centar koji je je od prošle godine igrao za Bajern, a prethodno je pokušavao da se izbori za mjesto u NBA ligi noseći dresove Toronta i Orlanda. U Zvezdu je stigao dan pred meč protiv Real Madrida u Štark areni (utorak, 19 časova), mada je teško očekivati da odmah postane dio rotacije, malo više od 24 sata nakon potpisa.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC