• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

TRANSFER BOMBA ABA LIGE! AKO TO TAČNA INFORMACIJA... Petrović iznenađen: Pobijediš Partizan i Zvezdu, zar ne pomisliš?

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Hrvatski stručnjak zbunjen onim što je čuo o jednom od najuspješnijih klubova i igrača u regionu.

 Karlo Matković ide u NBA ligu Izvor: MN PRESS

Prema informaciji koju je objavio legendarni as i trener, Aleksandar Aco Petrović, centar Cedevita Olimpije Karlo Matković mogao bi da ode u NBA ligu. Analizirajući tu vijest, on je izrazio čuđenje, s obzirom na to da je njegov tim ove sezone u Ljubljani pobijedio i Partizan i Crvenu zvezdu, a da se sada uoči odlučujuće faze odriče tako bitnog i dobrog igrača.

"Ako je tačna informacija da najbolji igrač Cedevita Olimpije, Karlo Matković, uskoro odlazi u NBA, onda i klub odustaje od bilo kakvih rezultatskih aspiracija u tekućoj sezoni. A samim tim nema ga u reprezentaciji Hrvatske u sljedećem (februarskom, prim novin.) prozoru", napisao je Petrović.

Na komentar da taj klub ni do sada nije pokazivao rezultatske aspiracije, Petrović je dodao: "Pa kada kod kuće dobiješ i Partizana i Crvenu zvezdu, možda i pomisliš da nešto možeš uraditi."

Karlo Matković je hrvatski košarkaš rođen 2001. godine u Livnu, u Bosni i Hercegovini, a visok je 208 centimetara. Ove sezone u ABA ligi prosječno postiže po 6,1 poen, a meč sezone odigrao je protiv Budućnosti, kada je ubacio 26 poena, uz 12 skokova i pet asistencija, za indeks korisnosti 40.

Cedevita Olimpija u ABA ligi ima učinak 11-5 i na četvrtom mjestu tabele je, dok je u Evrokupu najneuspješnija od svih timova i u 15 utakmica doživjela je isto toliko poraza. Zbog toga je italijanski trener Simone Pjaniđani otišao i uprkos tome što je pobijedio Partizan, a umjesto njega je na klupu sjeo Zoran Martić.

Ljubljančani su tokom sezone vršili promjene u timu, i tako je prije manje od dva mjeseca došao slovenačko-austrijski centar Rašid Mahalbašić, a ekipu je tokom sezone napustio odlični šuter Klemen Prepelič i otišao u Galatasaraj. Mjesec i po kasnije, nagovještava se još jedan rastanak u hali "Stožice".

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC