• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jokić odigrao skoro savršenu partiju! (VIDEO)

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Nikola Jokić je još jednom pokazao da je najbolji košarkaš na svijetu.

 Nikola Jokić 42 poena u pobjedi Denvera Izvor: Profimedia/Patrick Smith / Getty images

Srpski košarkaš Nikola Jokić čak 18. put u karijeri je uspio da dođe do 40 i više poena na meču, ali iako prethodne noći nije oborio lični rekord (50 poena), odigrao je jednu od najperfektnijih utakmica u NBA ligi. Jokić je u pobjedi Denvera u gostima nad Vašingtonom (113:104) došao na korak od tripl-dabla igrajući skoro bez promašaja, pa njegovi procenti ponovo govore sve sami za sebe!

Jokić je meč završio sa 42 poena, 12 skokova, osam asistencija, dvije blokade i dvije ukradene lopte, uz procenat uspješnosti 75 odsto. Ipak, jedno je kad te procente imate na mali broj pokušaja, a šta reći na 15/20!? Senzacionalno, uz još 12/14 sa slobodnih bacanja.

Važno je napomenuti da Jokić za 36 minuta na parketu - a znamo koliko je lopta kod njega kao organizatora igre - nije imao nijednu izgubljenu loptu što zaista tera na razmišljanje kako je to uopšte moguće. Zato su i navijači u Vašingtonu znali da sa tribina poviču i "MVP, MVP", što je apsolutno i zaslužio i ove sezone, ali vidjećemo da li će NBA liga i ovoga puta smatrati da neko drugi treba da dobije nagradu.

Nikola Jokić
Izvor: Youtube/NBA

Koliko je Jokić dobro igrao u prvom poluvremenu najbolje govori i podatak da je lagan ostigao do 26 poena, šest skokova, pet asistencija i dvije blokade, uz tri promašaja iz igre, dok je malo u nastavku "oborio" ritam i opet uspeo da kao vođa odvede svoj Denver do pobjede.

Osim njega, po 19 poena dali su Porter Džunior i Marej, dok su dvocifreni bili još samo Gordon (11) i Kaldvel-Poup (10). S druge strane kod Vašingtona prednjačio je Kajl Kuzma sa 17 poena, a po 15 su dali Gaford i Džons. Deni Avdija se nije proslavio sa četiri poena. Pogodio je tek jedan šut od pet za 18 minuta na parketu, ali je imao još osam skokova i tri asistencije, što nije bilo dovoljno da pomogne Vizardsima.

NBA REZULTATI

L.A. Klipers - Bruklin 125:114
Orlando - Majami 105:87
Vašington - Denver 104:113
Hjuston - Boston 107:116
Finiks - Indijana 117:110
L.A. Lejkers - Portland 134:110

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC