• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Evo kako izgleda tabela Evrolige: Partizan i Zvezda u drastično različitim situacijama pred derbi!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Derbi u ABA ligi zakazan je za nedjelju, a situacija u Evroligi za dva večita rivala pred taj meč je izuzetno različita!

 Kako izgleda tabela Evrolige - KK Partizan i KK Crvena zvezda Izvor: Kurir/Petar Aleksić/MN Press

Završeno je 24. kolo Evrolige, a navijači "vječitih rivala" poslije ovog kola imaju drugačiji pogled na tabelu. Dok su jedni jako daleko od mjesta u doigravanju i plejofu poslije neočekivanog poraza, drugi se raduju jer su opet u najboljih deset u Evroligi. 

Crvena zvezda je odigrala jedan od najgorih mečeva u Evropi od početka sezone i tim Janisa Sferopulosa je još jednom doživio poraz od berlinske Albe, koja na kom god da je mjestu na tabeli muči crveno-bijele. Sada su kao poslednjeplasirani uspjeli da pobijede 89:80 i tako sveli šanse Zvezde za prolazak dalje na minimum. 

Što se tiče Partizana pred svojim navijačima je ekipa Željka Obradovića jako loše krenula meč sa Žalgirisom, ali je potom nakon tajmauta najtrofejnijeeg evropskog trenera svih vremena uspjela da podigne nivo igre kako u napadu tako i u odbrani i da zaigra na pravi način i pobedi. A kako poslije svega ovoga izgleda tabela?

PARTIZAN SE DIGAO, ZVEZDI TREBA ČUDO! 



Standings provided by Sofascore

Kao što je i rekao Željko Obradović na konferenciji za medije samo jedan tim se odvojio na vrhu i to je Real Madrid koji je jako teško zaustaviti ove sezone. Ipak djeluje da će se za 10 mjesta u doigravanju boriti 11 ekipa, mada se timovi sve do Žalgirisa na 16. mjestu nadaju seriji pobjeda koja bi ih vratila u igru. Partizan je trenutno deseti sa 12 pobjeda i 11 poraza i zauzima posljednje mjesto koje vodi u plej-in, ali je izjednačen sa Baskonijom koja je ispod crte. Ipak, izjednačen je i sa Valensijom i Olimpijakosom, na pobjedu je od Makabija i Monaka i na dva trijumfa od Panatinaikosa i Fenerbahčea. Čak su i Barselona i Virtus na drugom i trećem mjestu dostižni sa po tri pobjede više. Partizan će se do kraja sezone boriti ne samo za mjesto u doigravanju već i za Top 6 - mjesto koje vodi direktno u četvrfinale.

Crvena zvezda sa druge strane žali za propuštenim šansama i kiksevima protiv fenjeraša Albe i Asvela. Dva tima koja su ubjedljivo na dnu Evrolige su u prethodnom periodu savladala crveno-bijele i sada sa devet pobjeda tim Janisa Sferopulosa stoji na tri pobjede ispod Baskonije, Partizana, Valensije i Oimpijakosa. Nije to nemoguće stići, ali na 11 kola do kraja to ostavlja jako, jako malo prostora za grešku.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC