• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vlade Đurović u šoku zbog Zvezde: Pogodilo me koliko i Đoković

Iskusni srpski stručnjak Vlade Đurović oštro o nastupu Crvene zvezde protiv Albe u Evroligi.

 Vlade Đurović o porazu Zvezde od Albe Izvor: TV Arena sport/Screenshot/MN Press

Crvena zvezda doživjela je težak poraz od Albe u četvrtak (89:80) i njime je praktično sebi "zatvorila" vrata za plej-of Evrolige. Iako do kraja prvog dijela sezone ima još 11 utakmica, od kojih Zvezda čak sedam igra kod kuće, trenutno ništa u igri tima Janisa Sferopulosa ne govori da je moguće buđenje i pobjednički niz u Evroligi kakve smo viđali recimo kod Radonjića ili Ivanovića.

Zbog toga je poslije meča bilo burno, a ekipa mora hitno da se "trgne" pošto je večeras očekuje "vječiti" derbi sa Partizanom (19.00), pred koji poznati srpski košarkaški trener Vlade Đurović upozorava. Kritikovao je Zvezdu tokom gostovanja na "Areni Sport" i istakao ključne propuste u prethodnom periodu.

"Razočarao sam se koliko i što je Đoković izgubio, to me je tako pogodilo... Meni je stvarno nevjerovatno da je Zvezda odigrala toliko slabo, bez obzira što nisu igrali Teodosić i Topić. Bili su lošiji u slobodnim bacanjima, skokovima, pa nikad nisam vidio da neko timski šutira ispod 50 odsto za dva, pa Davidovac 0/4 za toliko vremena na parketu. Igrao je mnogo za to što je odigrao. Rekao sam već ranije da je tanak za četvorku, pa se sjetim da je Bjelica bio tu, pomogao bi sigurno", kazao je Vlade Đurović i nastavio da nabraja.

"Luka Mitrović je baš u krizi od povrede... Onda, Gedraitis je bio najbolji strijelac, a šutirao 5/14, pa Gilespi ni skok, ni blokada, dao je 14 poena protiv Partizana i odmah sam rekao da će teško do ponoviti. Jago je bio najbolji, dobar je igrač, ali nije kreator i nikog ne razigrava. Završi se meč sa dvije asistencije, ali je njegov učinak veći nego Smart i Hanga", kazao je Đurović i rekao da nije fer da kritikuje bekove, kada je pet visokih igrača ukupno dalo 15 poena.

"Energetski je loše to izgledalo, bilo je odmora, vremena da se naprave treninzi... Ima još 11 utakmica do kraja, od toga sedam kod kuće, pa sve da dobije - vrlo je teško i ja mislim da je sa ovim porazom prošla velika šansa. Vidjećemo kako će ići dalje", pesimističkim tonom je dodao trener.

Što se tiče samog derbija, Đurović daje blagu prednost Zvezdi: "Ovo je utakmica svih utakmica, za šta god da igraju, pa nek je i trening - opet su to Zvezda i Partizan. Partizan ima jednu šansu da je dobije kao gost i da potom Zvezda izgubi od Budućnosti i bili bi prvi, ali to su dva teška uslova da bi bili prvi na kraju. Prvo Zvezda dakle treba da izgubi pred svojom publikom, a onda igra protiv Budućnosti u gostima, kada će vjerovatno imati Topića. I sada da igra Topić protiv Partizana, sve bi bilo drugačije. Kada je tu, svi su na svom mjestu, a kada je Jago - on im ništa ne priča i pravi se samo pik - dok je mali pravi, prenese loptu, igra prosto, a to je vrhunac košarke. Mislim da kao i uvijek kada se igra na parketu Zvezde, oni su favorit. Bez obzira na poraz Zvezde protiv Albe, to ne igra ulogu. Zato je Zvezda blagi favorit 51-49", naglasio je on.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC