• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vlade Đurović nakon derbija: Pojedini igrači Zvezde da se zamisle

Trofejni srpski trener analizirao dramatičnu pobjedu Zvezde protiv Partizana u derbiju.

 Vlade Đurović o vječitom derbiju Izvor: MN Press/TV Arena sport/SCreenshot

Poznati srpski trener Vlade Đurović komentarisao je u studiju TV Arena sport "vječiti derbi" Crvena zvezda - Partizan. Nakon trijumfa ekipe Janisa Sferopulosa, on je ukazao na to da je završeno u nepotrebnoj drami, košem odluke Jaga Dos Santosa za pobjedu Zvezde, jer su crveno-bijeli mogli i morali da mirnije privedu meč kraju.

"Velika drama, uzbudljiva utakmica za gledanje, ali nije trebalo da dođe do toga. Iznenađen sam da Crvena zvezda sa Teodosićem, Hangom, Nedovićem, iskusnim igračima i Jagom, ne može da pređu centar i da dođe do toga da mogu da izgubi. Kada se sve pogleda, bila bi tragedija za Zvezdu da je izgubila. Da je ušao šut Avramovića, izgubili bi. Vodila je Zvezda i po 20 razlike, čitavo vrijeme kontrolisala meč i došla potpuno neočekivano u ovakvu situaciju. Svaka čast Partizanu na borbenosti, ništa mu nije išlo, ali se nije predavao", rekao je Đurović pa dodao:

"Kada se pogleda cijela utakmica, najbolji igrač utakmice bio je Bolomboj, ne samo što je napravio skokove i davao koševe, već je ključne lopte uhvatio u napadu, kada je već bilo izgubljeno davao je sve od sebe, lupio je bananu kada je trebalo. Mitrović je u prvom dijelu odigrao mnogo bolje nego u posljednjim utakmicama, ali je u drugom dijelu pao. Isto važi i za Davidovca. Ukupno, zaslužena pobjeda Zvezde, obezbijeđeno prvo mjesto u ABA ligi, ali mora da se napravi analiza zašto se došlo u ovu situaciju, jer to Zvezdi ne sme da se dešava, s obzirom na sastav koji ima."

Zvezda će u ponedjeljak imati dan za odmor, a u utorak će protiv Valensije ponovo imati važnu utakmicu u Evroligi. Potom će u petak, takođe u Štark areni, igrati protiv Barselone.

"Ove dvije naredne utakmice, to je teško teško da je strašno. Kakav sutra može da bude trening, prekosutra igraš sa Valensijom. Razmišljam sada o tom Tobiju. Oni su se izmorili, visoki igrači, pa daj taj Tobi neka pomogne jedno 12 minuta, neka da osam poena i neće biti problema. Drugih rezervi nema. Teodosić ne može više da trči nego što je trčao. Izmorili su se, Bolomboj ne znam kako će da stoji na nogama. Jago je mlađi, može, ima tu igrača kao Hanga, vidim i Lazića da se malo tetura".

Đurović nema dilemu oko jednog - da je igrao povrijeđeni plejmejker Nikola Topić, Zvezda bi mirnije pobijedila.

"Mislim da su prezadovoljni, vidio sam način na koji se raduju, jer su pobijedili Partizana, kako, to nije bitno, pobijedili su i obezbijedili prvo mjesto koje donosi prednost domaćeg terena, koja je ipak drugačija nego u Evropi. Pojedini igrači sigurno treba da se zamisle 'Šta ono bi, šta uradih ono?'. Stručni štab treba sutra da vidi 'Čekaj, ljudi da vidimo, 32. minut mi vodimo 19 razlike, završava se utakmica, oni imaju šut za pobjedu. O čemu se tu radi?' To je obavezno da se napravi i tvrdim da se ovo ne bi desilo da je Topić bio tu, iako najmlađi na terenu. Ubijeđen sam u to" dodao je Đurović.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC