• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pravo iz Čačka u NBA ligu! Miško Ražnatović: Ovo je već postala rutina

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Karlo Matković postao je član Nju Orleans Pelikansa usred sezone.

 Karlo Matković postao je član Nju Orleans Pelikansa  Izvor: Instagram/misko4raznatovic

Srpski košarkaški agent Miodrag Miško Ražnatović ispratio je iz Beograda u Ameriku svog igrača, Karla Matkovića, dojučerašnjeg centra Cedevita Olimpije. Talentovani hrvatski košarkaš, koji se igrački formirao i u srpskoj Megi, nastaviće karijeru u Nju Orleans Pelikansima.

"Praćenje igrača iz Evrope u Ameriku je sad već postala rutina. Sinoć sa Karlom Matkovićem, koji je upravo odigrao posljednju utakmicu za Cedevitu Olimpiju, prije nego što će se ukrcati na avion za Ameriku. U NBA ligi on će igrati za Nju Orleans Pelikanse. Prije Cedevite, Karlo je proveo tri ključne razvojne godine u Megi", objavio je Ražnatović.

Karlo Matković rođen je u martu 2001. godine u Livnu, senior je postao u zagrebačkoj Cedeviti, a u Srbiji je igrao za OKK Beograd i Megu. Prošlog ljeta bio je na Ljetnoj ligi u Nju Orleansu, a nakon povratka kući potpisao je za Cedevita Olimpiju. Bio je najbolji igrač Ljubljančana i u ABA ligi je prosječno postizao po 15,6 poena, zaključno sa 19 ubačenih u pobjedi protiv Borca u Čačku, 74:65.

Vijest o njegovom odlasku iz ekipe usred sezone nije prijala hrvatskom treneru Aleksandru Aci Petroviću iz nekoliko razloga. "Ako je tačna informacija da najbolji igrač Cedevita Olimpije, Karlo Matković, uskoro odlazi u NBA, onda i klub odustaje od bilo kakvih rezultatskih aspiracija u tekućoj sezoni. A samim tim nema ga u reprezentaciji Hrvatske u sljedećem (februarskom, prim novin) prozoru", napisao je on kada se pročulo da će Matković u Ameriku.

Cedevita Olimpija se ove sezone već rastala sa bitnim igračem, iskusnim šuterom Klemenom Prepeličem, koji je otišao u Galatasaraj. Sada su se u "Stožicama" oprostili i od Matkovića, a on je takođe ostavio oproštajnu poruku.

"Saigračima, trenerima, medicinskom osoblju, ekonomima... veliko HVALA za svu podršku i trud u ovih nekoliko sezona", napisao je Karlo. U novom timu trener će mu biti Vili Grin (42), nekadašnji igrač više NBA timova (Filadelfija, Nju Orleans, Atlanta, Klipersi, Orlando), a među visokim igračima Pelikansa su Litvanac Jonas Valančunas (31), nekadašnja koledž-senzacija Zajon Vilijamson (23), bivši igrač Lejkersa Leri Nens Džunior (31)...

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC