• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bivši igrač Partizana na NBA Ol-staru: Otišao u Ameriku i već se dokazao, biće dio spektakla sa Jokićem!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Savo Drezgić biće dio Ol-star spektakla u Indijanapolisu kao dio kampa "Košarke bez granica"

 Savo Drezgić na Ol staru Izvor: MN PRESS

Savo Drezgić (17) krajem prošle sezone odlučio je da ode iz Partizana i da se preseli u Ameriku. Sada je dobio još veću čast, pošto će biti deo Ol-star spektakla u Indijanapolisu. Nikola Jokić predstavljaće Srbiju na meču svih zvijezda, a talentovani plejmejker biće dio globalnog "Kampa bez granica" koji će se održati baš u Indijani.

Stigla je potvrda iz NBA lige i Drezgić će biti jedini predstavnik Srbije na tom događaju. Od komšija učestvovaće Aleksandar Gavljugov (Bugarska) i David Mirković (Crna Gora), dok su od Evropljana tu još Francuzi Noa Bidibanga, Mohamed Diakite, Noa Eseng, Nolan Traore, Nemci Kristijan Anderson i Džek Kajil, Grk Neoklis Avdalas...

Kao učesnici ovog kampa bili su i mnogi igrači koji su sada u NBA ligi, neki od njih su nove zvijezde, tu su Šaj Gildžus-Aleksander, Lauri Markanen, Džamal Marej, Deandre Ejton, Ar Džej Beret, Rui Hačimura i mnogi drugi.

Prije odlaska u Ameriku, na privatnu akademiju "DME" na Floridi, Drezgić je u nekoliko navrata bio priključen prvom timu Partizana. Odigrao je i tri meča ove sezone, protiv Splita, FMP-a i Studentskog centra. Poslije derbija prošle sezone Željko Obradović je pričao o njemu i nije mu se dopalo to što su saigrači na sve načine pokušavali da mu pomognu da se upiše u strijelce.

"Nije mi se to svidjelo. Talentovano je dijete, najveća je greška kada mu iskusniji igrači guraju loptu i stavljaju mu je, to nije dobro. Nisam ga uveo da bi dao koš i da bi publika bila zadovoljna što je dijete od 17 godina dalo koš. Ima parametara koji su jako važni ako on želi da bude na nivou igrača ABA lige ili Evrolige. Nadam se da će sljedeće godine biti s nama u pripremnom periodu, ali njegovo prirodno okruženje je ekipa gdje igra sada i tamo bi trebalo da bude lider", rekao je Obradović tada.

Sada je Savo otišao "preko okeana" i tamo će sa bratom Lazarom pokušati da se dokaže mnogim skautima.

(MONDO - N.S.)

Možda će vas zanimati

(MONDO - N.S.)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC