• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Velike promjene u ABA ligi, isplivali detalji: Dubai je stavljen na čekanje

ABA liga mijenja svoj status.

 ABA liga mijenja svoj status Izvor: MONDO/Uroš Arsić

Prema pisanju Sportskog žurnala, u ABA ligi se spremaju velike promjene. Prije svega, takmičenje će se poslije višemjesečnih previranja transformisati iz J.T.D. u D.O.O, što je jedan od zaključaka sa sastanka učesnika regionalnog takmičenja.

"Pripremu izmjena Statuta uradiće advokati članova Radne grupe u kojoj su predstavnici Crvene zvezde, Partizana, Budućnosti, Cedevita Olimpije i Cibone. A sve bi trebalo da bude verifikovano na Skupštini koja je planirana za 12. mart. Istovremeno tom promjenom će se omogućiti i uključenje Dubaija u ABA ligu, što je preduslov takmičenja novog kluba u Evroligi ili Evrokupu, koji su svojevremeno postavili španski evroligaši. Za sada je Dubai na zahtjev Dragana Bokana na 'stend baju', sve dok se ne izvrši transformacija u društvo sa ograničenom odgovornošću", navedeno je u tekstu beogradskog lista.

Takođe, najavljeno je da će u novi Statut biti uvedena i promjena koja se tiče odluka o ulasku u regionalno takmičenje i ispadanju iz njega, pa je novi prijedlog da ispada samo posljednjeplasirani, a da pobjednik ABA 2 lige ulazi u viši rang, bez obzira na to da li je iz zemlje koja ima popunjenu kvotu. Ta odredba u prošlosti je uticala na to da Srbija nema onoliko timova koliko je na terenu izborila, ali po svemu sudeći to pravilo odlazi u istoriju.

"Istovremeno, Radna grupa će raditi i na novom predlogu o TV pravima", takođe je poručeno.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC