• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hoće li Partizan i Zvezda igrati u Evroligi sljedeće sezone ili se vraćaju ruski klubovi?

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Prvi čovjek CSKA Andrej Vatutin pričao je o povratku ruskih klubova u Evroligu.

 Andrej Vatutin o povratku Rusa u Evroligu Izvor: MN PRESS

Hoće li dva srpska kluba igrati u Evroligi i naredne sezone? To je jedno od pitanja na koje Partizan i Crvena zvezda čekaju odgovor od čelnika elitnog takmičenja. Zavisiće to od mnogo faktora, među kojima su i ruski timovi. Odnosno mogući povratak CSKA i Zenita. Kako stvari stoje to se neće dogoditi tako brzo.

Reči prvog čovjeka "armejaca" Andreja Vatutina idu u prilog tome. "U ovom trenutku učešće ruskih timova u Evroligi je naučna fantastika, fantazija. Čista fantazija. Ne može ni da se započne diskusija o tome dok se rat ne završi", rekao je Vatutin za "Meč TV".

Priznao je da postoje interni razgovori unutar Evrolige, ali da je sve predaleko. "Moje evroligaške kolege su izrazile osjećaj tuge zbog toga što ne učestvuju ruski timovi. U kontaktu smo sa svima kao deoničari u organizaciji, komuniciramo i za nas je veoma važno da se tamo vratimo kada to bude moguće u budućnosti."

Pričao je i o situaciji sa Makabijem i činjenicom da izraelski tim kao domaćin igra u Beogradu, dok pojedine gostujuće mečeve igra u Litvaniji i Letoniji zbog bezbjednosti. "Evroliga ima probleme sa politikom. Makabi igra na neutralnim lokacijama, ne igra gostovanja u Turskoj i timovi poput Efesa i Fenera gube novac kada domaće mečeve igraju u drugim državama. Bliži se plej-of. Ako turski tim bude igrao protiv Makabija, onda neće imati prednost domaćeg terena i imaće gubitke iz finansijskog ugla."

Na kraju je prokomentarisao i priče oko ulaska Dubaija u elitu. "Vjerujem da je to dobra opcija koja će podići nivo Evrolige. Nije u pitanju samo bogata regija, već sjajno tržište na Bliskom Istoku i u Aziji. Ima mnogo potencijala da privuče i publiku. Razgovaraćemo više o tome na sastanku dioničara sredinom marta", zaključio je Vatutin.

Kada je u pitanju naredna sezona, šampion ABA lige imaće mjesto u Evroligi, a već neko vrijeme spekuliše se da bi mogli da ostanu isti timovi u eliti i za dogodine, ali se ništa od toga neće znati tako brzo. Vjerovatno ne prije kraja sezone.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC