• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Posljednja je vidjela Dražena živog! Pričali da je Klara htjela da ga ubije... Odjednom je nestala

Autor Dragan Šutvić

Potresna ispovijest turske košarkašice koja je sjedila iza "košarkaškog Mocarta" u trenutku u kojem je poginuo. I ona je doživjela teške posljedice.

 Turska košarkašica o Draženu Petroviću Izvor: YouTube/TheBruno2205

Legenda jugoslovenske, hrvatske i evropske košarke, Dražen Petrović, poginuo je u junu 1993. godine u saobraćajnoj nesreći u Njemačkoj. Vozilom je upravljala njegova tadašnja devojka Klara, a iza njih sjedila je bivša turska košarkašica Hilal Edebal. Nesreća se dogodila oko 17.20 časova, kada je automobil Folskvagen Golf udario u kamion na auto-putu u blizini Ingolštada.

Ustanovljeno je da je vidljivost bila veoma slaba, a Dražen je preminuo istog trenutka, od teških povreda glave. U momentu udara spavao je, a potom je od siline udesa ispao iz vozila. Njegova djevojka Klara vozila je 180 kilometara na sat i poslije udesa se vratila modelingu i košarci, dok je turska košarkašica zadobila mnogo teže povrede, pala u komu i decenijama ima posljedice, rupe u pamćenju...

U razgovoru za jednu tursku televiziju, ona se sjetila okolnosti koje su dovele do nesreće, mada veoma žali što ne pamti ništa što se tada dogodilo.

"Bilo je to mnogo prije nesreće, upoznala sam je kad smo bile mlade, igrale smo košarku, bile prijateljice. Počele smo sa 11 godina i igrale sve te godine zajedno. Napustila sam poslije zemlju, otišla u Ameriku na studije, ostale smo pomalo u kontaktu. Ponovo smo se srele u Njemačkoj, tog dana prije nesreće pokupili smo Dražena sa aerodroma. Šteta je što bi trebalo da ga se sjetim, ali ne mogu. Bio je veliki košarkaš, ali taj dio mozga mi uopšte ne pamti bilo šta", kazala je Hilal.

"Govorili su da je htjela da ga ubije... A voljela ga je"

Izvor: YouTube/Screenshot

"Pamtim da sam sjedela na zadnjem sjedištu, to su pisali u izvještajima. Klara je vozila prebrzo, ali bili smo jedini automobil i udarili smo direktno u kamion. Niko nije bio vezan zaštitnim pojasom. Čula sam da je Dražen izletio iz automobila kroz šoberšajbnu i čula sam da je ostao na mjestu mrtav, a ja sam pala u komu i bila sam u njoj veoma, veoma dugo".

"Rekli su mi da me je posjetila nekoliko puta poslije nesreće u bolnici. Kada sam se probudila bila je nekoliko puta da me vidi, ali odjednom je nestala. Dražen je bio velika zvijezda u svojoj zemlji i neki ljudi su govorili da je Klara htjela da ga ubije. Bila je njena krivica, da, ali nije željela da ga ubije. Voljela ga je, željela je da se vjenčaju."

"Prošla sam veoma težak put", rekla je ona. Njeni problemi traju godinama, ima ogromne rupe u pamćenju.

"Moja majka je non-stop dolazila u bolnicu jer sam bila u komi, pitala je da li ću preživjeti, da li ću biti kao i prije. Doktori su joj rekli da ću se probuditi jer imam zdravo tijelo, jer sam bila košarkašica, ali da ništa drugo ne mogu da znaju."

Turski mediji organizovali su susret Draženove majke Biserke Petrović sa turskom košarkašicom.

"Danima bih htjela da pričam sa njom o Draženu, a još mi je veća želja da dođem u Istanbul i da upoznam košarkašicu koja je bila u kolima kada je stradao. Želja mi je da mi kaže koje su bile Draženove posljednje riječi", govorila je ona, a susret je bio veoma emotivan.

"Zaista sam srećna što ću je sresti, samo se nadam da neće očekivati previše, jer zaista ne pamtim bilo šta", govorila je Turkinja. Poslije susreta i suza, Biserka Petrović je priznala: "Srećna sam što sam je upoznala, jer je Dražena vidjela posljednja."

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC