• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čuveni trener oduševljen Nikolom Jovićem! Srbin zablistao u NBA, svaki mjesec je sve bolji!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Mladi srpski košarkaš blistao u NBA, a trener Majamija hvalio Nikolu Jovića zbog toga.

 Erik Spolstra hvali Nikolu Jovića Izvor: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Nikola Jović odigrao je odličan meč u pobjedi Majamija nad Atlantom (117:111), a pod utiscima takve partije bio je i trener tima sa Flloride Erik Spolstra. Jedan od najboljih košarkaških trenera na svijetu sipao je kompliemtne na račun srpskog reprezentativca poslije meča, uz poseban osvrt na to koliko bivši igrač Mege napreduje u NBA!

Jović je kao veoma mlad stigao u NBA ligu, a Majami je imao detaljan plan kako želi da ga razvija. Veliki košarkaški umovi Peta Rajlija i Erika Spolstre znali su šta je u kom trenutku potrebno srpskom košarkašu, a kada se na to prirodao i pobjednički mentalitet velikog borca Džimija Batlera, koji Nikolu gleda kao mlađeg brata, napredak je bio zagarantovan - čak i kada je Jović morao u Razvojnu ligu po minute.

"Nikola je bio fantastičan večeras. Ponekad moram sebe da podsjetim da on ima 20 godina, ali je svakog mjeseca sve bolji. Vidjeli ste to večeras. To je pobjednička košarka", rekao je trener Erik Spolstra, jedan od najboljih u NBA ligi.

Upravo je Spolstra jedan od ljudi koji najviše vjeruju u razvoj srpskog košarkaša, što je bilo jasno i tokom Mundobasketa odigranog na Filipinima.

U reprezentaciji Srbije koja je stigla do srebrne medalje na Svjetskom prvenstvu Nikola Jović je imao veoma važnu ulogu u timu Svetislava Pešića, dok je Erik Spolstra sve to mogao da posmatra. Napredak svog košarkaša trener Majamija je gledao sa veoma dobre pozicije, pošto je bio u stručnom štabu reprezentacije SAD koja se nije proslavila na drugom kraju svijeta.

(MONDO - D. N.)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC