• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Majkl Džordan, Kobi Brajant i sada Entoni Edvards! Američki novinar upozorio sve - došlo je njegovo vrijeme!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Impresivni košarkaš Minesote oduševljava i izaziva ogromno uzbuđenje kod ljubitelja košarke u Americi

 Entoni Edvards briljira u NBA ligi Izvor: Ross D. Franklin/AP

Poznati američki sportski novinar Stiven Ej-Smit smatra da je as Minesota Timbervulvsa Entoni Edvards nova "velika stvar" koja se dogodila NBA ligi. Nakon što je snažni bek rođen 2002. godine predvodio ekipu u dominantnom nastupu protiv Finiksa u plej-ofu (4-0), Amerikanci su svjesni da se pred njihovim očima rađa novi košarkaški velikan.

"Hoću da kažem da je on superstar, zvanično. Stigao je. Bio je Majkl Džordan, bio je Kobi Brajant i sada je tu Entoni Edvards. Tako stoje stvari", kazao je Stiven Ej o prvom "piku" sa NBA drafta 2020. godine.

"Dame i gospodo, superstar je zvanično stigao u NBA. Vidjeli smo talenat, vidjeli smo Vinsa Kartera sa najluđim zakucavanjima u toku utakmice koje sam ikad vidio. Vidjeli smo spektakularne nastupe, ali kada vidite njegovu odlučnost da igra, da se spusti u odbranu, da primijeni sve što može, da preuzme odgovornost, u napadu ili u odbrani... Kada pogledate kako hoće da bude glavni igrač i uz to poštovanje koje ima i osjeća... Onda vidite ko je Entoni Edvards."

Košarkaš rođen u Atlanti u avgustu 2001. godine biće tokom ljeta i na Olimpijskim igrama u Parizu i ljubitelji košarke moći će da ga vide u direktnim duelima protiv Srbije. Prije toga, njegov fokus je potpuno usmjeren ka plej-ofu, u kojem u 2. kolu njegova Minesota očekuje pobjednika serije Denvera i Lejkersa (3-1). A o Edvardsovim zakucavanjima odavno priča cijeli svijet.

"Zato govorim o njemu u kontekstu Majkla Džordana i Kobija. Svanula je nova zora. Ovo je upravo to", kazao je Smit.

Edvards je u ponedjeljak, u četvrtoj i posljednjoj pobjedi protiv Finiksa ubacio čak 40 poena, uz sedam ubačenih trojki iz 13 pokušaja, nakon što je u meči prije toga ubacio 36. U čitavoj seriji je samo u drugoj utakmici dao manje od 33 i u tri meča hvatao je po devet skokova, imao prosjek od šest asistencija kroz čitavu seriju...

(MONDO - M. Š.)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC