• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Luka Dončić držao čas košarke u Los Anđelesu!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Luka Dončić imao je sjanu partiju u pobjedi protiv Klipersa.

 luka doncic dominirao u pobjedi protiv klipersa Izvor: RONALD MARTINEZ / Getty images / Profimedia

Luka Dončić zaplesao je u Los Anđelesu, donio Dalasu treću pobjedu u plej-of seriji i prvu meč loptu za prolaz u polufinale Zapada - 123:93. Najbolji igrač Mavsa preuzeo je odgovornost, uzeo loptu u ruke i "spakovao" Klipersima 35 poena, uz 10 asistencija i 7 skokova. Odlično je šutirao za dva (12/18), mučio se sa šutom za tri (2/8), ali je i to bilo dovoljno za ubjedljiv trijumf.

Poslije poraza u prethodnom kolu i sam je priznao da je igrao ispod svog nivoa i "da je iznevjerio Kajrija Irvinga koji igra fenomenalno". Nekoliko dana kasnije pokazao je da je čovjek od riječi. I to poslije borbe sa prehladom i činjenicom da nije bio na 100 odsto. Prije meča je otkrio "da vjerovatno ne bi igrao ovaj meč da nije u pitanju plej-of duel". Dobro je za Mavse da je bio na parketu.

Pratili su ga Maksi Kleber (15, 3sk) i Irving (14, 6as), dok su na drugoj strani Pol Džordž i Ivica Zubac dali po 15 poena. Plan Dalasa za ovaj meč bio je jasan. U odbrani su najviše pažnje posvećivali upravo Džordžu i Džejmsu Hardenu, njih dvojica dali su po 33 poena u prošloj utakmici. Njih su udvajali, bili su agresivni i to se isplatilo. Odlučili su da puste Rasela Vestbruka da šutira i to je donijelo rezultat. Klupa Dalasa je često tokom meča dobacivala igračima na parketu "da puste Rasa da šutira". Eksplozivni plejmejker se ispromašivao, dao je samo dva šuta iz 11 pokušaja, u to se računaju i tri promašene trojke. Imao je 5 skokova, bez ijedne asistencije.

Naredni meč igra se u Teksasu i ako Dalas odbrani domaći teren igraće protiv Oklahome u polufinalu Zapada. Drugi par čine Denver i Minesota.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

00:33
Dončić pusje na srpskom
Izvor: RTS/Printscreen
Izvor: RTS/Printscreen

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC