• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prvi put bez Lebrona: Klivlend prošao prvu rundu plej-ofa!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Klivlend je savladao Orlando u "majstorici" i ušao u drugu rundu NBA plej-ofa.

 klivlend pobijedio orlando donovan micel uveo tim u polufinale istoka protiv bostona Izvor: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Najbolji igrač Klivlenda Donovan Mičel predvodio je ekipu u pobjedi protiv Orlanda 104:96 u sedmoj, posljednjoj i odlučućoj utakmici serije prve runde plej-ofa. Iako je tim sa Floride vodio 18 poena u prvoj dijelu meča, eksplozivni plejmejker uradio je sve što je trebalo da Klivlend prvi put u posljednjih 30 godina prođe prvu rundu plej-ofa bez Lebrona Džejmsa.

Klivlend je posljednji put igrao u polufinalu Istočne konferencije 2019, što je bio i posljednji put kad je Džejms nosio dres tima koji je vodio do titule. Mičel je bez ikakve dileme najzaslužniji za taj uspjeh, jer je u šestoj utakmici postigao 50 poena, a u sedmoj čak 39 i samo je Alen Ajverson 2001. godine dominirao tako u utakmicama odluke. On je u šestoj i sedmoj ubacio 90 i nosio Filadelfiju na svojim leđima. Sada je to uradio Mičel.

"Umoran sam od poraza u prvoj rundi. Previše naporno radimo da bi tako završili. Tako sam razmišljao i samo sam htio da napadam. Imam probleme sa kojima se suočavam, ali mogu da igram uprkos njima ili da odem na rehabilitaciju u naredna tri ili četiri mjeseca", kazao je bek koga boli koljeno, ali je uprkos tome stegnuo zube i uveo tim u sljedeće kolo.

Mičel je ubacio 39 poena, Karis Levert 15 poena, Maks Štrus 13, Darijus Garland 12, Evan Mobli 11, uz 16 skokova... U poraženom timu je Paolo Bankero ubacio 38 poena, uz 16 skokova, ali je ostao bez podrške Franca Vagnera, koji je šutirao katastrofalnih 1/15 i promašio svih pet šuteva za tri poena.

Orlando će u polufinalu igrati protiv Bostona, dok će u drugom polufinalu Istoka igrati Indijana i Njujork. Na Zapadu je polufinale već krenulo serijom Denver - Minesota (0:1), dok se sa velikom pažnjom iščekuje početak serije Oklahoma - Dalas, u noći između utorka i srijede. Noć ranije, Denver i Minesota odigraće drugi meč.

Pogledajte

00:26
Nikola Jokić nacrtao pobedu Denvera preko Mareja
Izvor: Arena Sport
Izvor: Arena Sport

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC