• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Luka Dončić ide po NBA titulu! Kakva trojka Slovenca - preko Gobera, na 3 sekunde do kraja, za pobjedu!

Autor Dušan Ninković

Slovenački košarkaš Luka Dončić pogotkom na tri sekunde do kraja donio pobjedu svom timu protiv Minesote.

 Luka Dončić pogodak za pobjedu protiv Minesote Izvor: ADAM DAVIS/EPA

Dalas Maveriksi imaju ogromnu prednost u finalu Zapadne konferencije NBA lige - trojkom Luke Dončića preko Rudija Gobera na tri sekunde do kraja meča tim iz Teksasa stigao je do drugog trijumfa na gostujućem parketu i sa maksimalnom prednošću seli seriju na svoj teren. Slovenački košarkaš vodio je Dalas do druge pobjede nad Minesotom (109:108), a ova bi mogla da bude ključna za plasman u finale.

Tokom polufinalne serije Denvera i Minesote vidjeli smo da Timbervulvsima ne znači mnogo na čijem parketu igraju jer su napravili čak tri brejka, ali... Sada je situacija mnogo drugačija i brejkove neće morati da prave kako bi stigli do prednosti, već kako bi sačuvali živu glavu protiv Luke Dončića, Kajrija Irving i ostatka tima iz Teksasa. 

Istina, bili su blizu pobjede i na svom parketu, za izjednačenje na 1:1 i potpunu dramu u finalu Zapada. Luka Dončić nije želio da se to dogodi - iznudio je preuzimanje, nadriblao protiv Gobera i zatim pogodio izuzetno težak šut na tri sekunde do kraja četvrte dionice. Donio je Dalasu poen prednosti, a Minesota nije uspjela da uzvrati preko Rida pa je i drugi put pred svojim navijačima morala da položi oružje. Pogledajte najbolje trenutke meča:

Velika pobeda Dončićevog tima.
Izvor: Youtube/GAMETIME HIGHLIGHTS

Pobjeda Dalasa u drugom meču finalne serije na Zapadu SAD obilježena je i velikim preokretom, pošto su u prvom dijelu susreta imali ogroman zaostatak. Kako niko u timu Maveriksa nije bio raspoložen, sem Dončića koji je sam igrao, Minesota je uspjela da stekne čak i 18 poena viška prije poluvremena. Ipak, Dalas je pronašao recept, na drugi dio meča izašao znatno motivisaniji i uspio da pobijedi!

U pobjedničkoj ekipi ubjedljivo najbolji bio je Luka Dončić sa 32 postignuta poena, uz 13 asistencija i 10 skokova. Pratio ga je Kajri Irving sa 20 postignutih poena, Denijel Gaford dodao je 16, a Derek Lajvli 14. Dvocifreni učinak imao je još Pi Džej Vašington sa 10 postignutih poena. Ekipa Minesote oslonila se na Naza Rida koji je postigao 23 i Entonija Edvarsa koji je dodao 21 poen, dok je fantastičan bio i Mika Konli sa 18. Centarski tandem Gober - Entoni-Tauns imao je sasvim pristojno veče pošto je susret završio sa ukupno 31 poenom, ali ni to nije bilo dovoljno.

Treći meč finalne serije Zapadne konferencije igra se u Dalasu, u noći između nedjelje i ponedjeljka, od 02:00 po srpskom vremenu. Četvrti meč, na kojem bi Maveriksi mogli da imaju prvu šansu za plasman u veliko finale, na programu je u noći između utorka i srijede, od 02:30. Podsjećamo, na Istoku NBA ligi Boston vodi protiv Indijane (2:0), a u toj seriji za sada nema brejkova.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC