• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Igokea m:tel "iščupala" pobjedu za 1:0 u finalu! Borčev Amerikanac promašio napad(e) za brejk!

Autor Dragan Šutvić

Aleksandrovčani su stigli do prednosti u finalnoj seriji plej-ofa.

 Košarka Liga BiH finale Igokea Borac 1 0  Izvor: MONDO

Veoma dramatično je bilo u Laktašima, na startu finalne serije plej-ofa za košarkaškog šampiona BiH!

Na šest minuta do kraja, KK Borac Banja Luka je protiv Igokee m:tel imao prednost od osam poena, ali nije uspio da napravi brejk, već je Igokea serijom 11:0 u odlučujućim trenucima "iščupala" trijumf i u Borik, u ponedjeljak, dolazi sa 1:0 na svom kontu:

IGOKEA M:TEL – BORAC BANJA LUKA 57:56

(18:12, 7:18, 16:16, 16:10)

Dvijema trojkama u ranoj fazi meča, koje su postigli Džerod Vest i Sandi Grubelič, gosti su odmakli na šest poena (2:8).

Aleksandrovčani su, međutim, vrlo brzo uspjeli da se konsoliduju pa su minus od šest poena pretvorili u isti toliki plus na kraju prve četvrtine (18:12), koju je dugom dvojkom za crveno-plave zakljućio kapiten Srđan Gavrić.

Drugi desetominutni kvartal potpuno je pripao banjalučkom timu, koji je u tom periodu Igokeu m:tel sveo na samo sedam poena, od čega samo tri iz igre (trojka Koste Kondića na ulasku u posljednji minut).

Odrazilo se to itekako na rezultat, pa je ekipa Zorana Kašćelana pred drugo poluvrijeme bila u prednosti od pet poena (25:30), a u jednom trenutku je prednost ABA 2 ligaša iznosila i osam poena.

Početak treće dionice pripao je Igokei m:tel, koja je serijom 7:0 "okrenula" rezultat (32:30), a poslije egala do kraja tog perioda, Sani Čampara je u posljednjim trenucima tog i na startu posljednjeg kvartala vezao dvije trojke za novih plus osam gostiju (41:49).

Na šest minuta do kraja banjalučki tim je imao istu prednost na svojoj strani (45:53), a onda je više od 11 minuta bio bez poena (!?), dok su domaći na drugoj strani postigli 11 u nizu, za veliki preokret (56:53).

Sani Čampara je trojkom na 73 sekunde do kraja smanjio na 57:56, što se na kraju pokazalo i kao konačan rezultat. Imali su gosti dva napada za vođstvo i eventualno pobjedu poslije promašaja polaganaj Save Lešića i nepreciznog šuta za tri poena Dragana Milosavljevića, ali Džerod Vest nije uspio da kruniše dva napada i donese brejk crveno-plavima.

Druga finalna utakmica igra se 1. juna u Boriku, a do trofeja će doći onaj tim koji prvi stigne do tri pobjede.

IGOKEA M:TEL: Kondić 5, Lešić 12, Filipović 9, Jošilo 10, Milosavljević 10, Bošković 8, Stanković, Ačimović, Nakić 2, Jeremić 1, Milovanović. Trener: Marko Cvetković.

BORAC BANJA LUKA: Dragojević 3, Gavrić 2, Šešlija 13, Vest 13, V. Bošković 5, Ateljević 2, Protić, Grubelič 3, Čampara 15, Bojanić, Šarić, S. Bošković. Trener: Zoran Kašćelan.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC