• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac protiv Igokee m:tel za produženje finalne serije! "Da momci budu hrabri i čvrsti, već su uradili veliki posao!"

Autor Dragan Šutvić

Crveno-plavi će pokušati da savladaju Aleksandrovčane i finalnu seriju vrate u Borik.

 Košarka finale plej ofa Borac Igokea Kašćelan Ateljević najava  Izvor: MONDO

Imao je KK Borac Banja Luka, u nekoliko navrata, plus osam protiv Igokee m:tel u Laktašima, posljednji put šest minuta prije kraja, ali nije to uspio da kruniše pobjedom.

Aleksandrovčani su trijumfovali rezultatom 57:56 i poveli sa 1:0 u finalnoj seriji plej-ofa, a drugi meč u borbi za trofej igraće se 3. juna u Boriku, od 18.00 časova.

Finale se igra na dvije pobjede, pa je tako pred crveno-plavima imperativ da stignu do trijumfa kako bi eventualno produžili seriju i vratili je u Laktaše.

"Pokazali smo u prvom duelu u Laktašima prije par dana da smo zasluženo u finalu i da smo ozbiljan rival favorizovanoj ekipi Igokee. Naša mlada ekipa koju krase agresivnost i dobra odbrana se pokazala odlično i u toj utakmici. Ostaje mali žal što nismo slavili jer smo bili jako blizu da napravimo brejk, ali sam uvjeren da ćemo biti jednako motivisani, ako ne i više, da u posljednjoj domaćoj utakmici u našem Boriku odigramo pravi meč i pokušamo da slavimo i produžimo borbu za titulu. Ekipa Igokee je iskusna, ima prednost odigravanja ovakvih utakmica, mnogo više nego naši momci, ali tokom cijele sezone sam napominjao da je užitak biti trener ovakve ekipe i ovakvih momaka, koji se bore za dres Borca. Siguran sam da njihove agresivnosti i energije neće manjkati ni u ponedjeljak i ovom prilikom želim da pozovem publiku da u što većem broju dođe i da uživaju svi u jednoj dobroj predstavi, a na nama je da pokušamo da odbranimo naš Borik i da se približimo tituli", rekao je na konferenciji za novinare trener KK Borac Banja Luka Zoran Kašćelan.

Kako kaže, nije jednostavno psihički podići ekipu nakon nedavnog poraza razlikom od jednog poena u Laktašima.

"Moji momci su međutim pokazali više puta ove sezone da imaju ozbiljan karakter. Bilo je jako teško nakon utakmice, ali smo svjesni da ide novi dan, nova borba. Na kraju krajeva, mi nismo favoriti, imamo tu olakšavajuću okolnost da je bonus sve što napravimo preko ovoga. Meni je najvažnije da moji momci budu hrabri i siguran sam da će to i biti. Očekujem da budu i čvrsti, to ću da tražim od njih jer su već napravili dobar posao. Uvijek ću da naglasim, ja kao trener i Borac kao klub treba da se bori za najveće moguće ciljeve i osvaja titule, tako da se sigurno neću zadovoljiti time što smo u finalu."

Izvor: Slaven Petković - Mondo

Nije želio Kašćelan da govori na temu ostanka u klubu i u narednoj takmičarskoj sezoni.

"Fokus je samo na odigravanju ovih utakmica, i moj i kod igrača. Ne mogu da kažem da je veliki pritisak, ali su sigurno sve misli usmjerene na teren. Jako brzo se odigravaju utakmice i onda ćemo jako brzo nakon njih znati kakva je situacija za nastavak. Generalno se zna da je meni ovdje jako lijepo, siguran sam da mi svi rastemo, a najviše me raduju ovi mladi igrači iz Banjaluke koji se pojavljuju i što će ostati nešto mnogo veće nego što je sami rezultat kad se završi sezona."

U Laktašima je u Ligi 6 bilo 66:67 za Borac, u finalu plej-ofa 57:56 za Igokeu m:tel, pa je trener Aleksandrovčana Marko Cvetković u šali rekao nakon meča da se "sada očekuje meč ispod 50 poena i jednog i drugog tima". Na pitanje novinara MONDA da li ponovo očekuje tvrd duel ili sa mnogo više poena, crnogorski strateg je odgovorio:

Prvobitnim Propozicijama takmičenja, bilo je planirano da se finale igra na tri pobjede. Međutim, kako je za MONDO rekao predsjednik KS BiH Dalibor Miloš, pred start lige 6 klubovi su bili jednoglasni u stavu da finalna serija, kao i polufinalna, bude igrana na dvije pobjede, što je bh. kuća košarke i usvojila.

"I u seriji sa Bosnom smo imali jako tvrde utakmice, pa se desilo da majstorica ima jako puno poena. U kratkom razmaku su velike oscilacije, tako da se nekad desi da odbrane izgledaju i bolje nego što realno jesu, ali bih prije rekao da napadi nisu bili toliko efikasni. Suština je da je naša ekipa bila najbolja odbrambena i u ABA 2 ligi, i u Ligi BiH, i da je to nešto što nas krasi. Iz dobre odbrane kreće i dobar napad, ukoliko Kristijan (Ateljević, op.a.) i drugovi budu raspoloženi da pogađaju trojke od tablu, onda će biti i više poena i veće šanse Borca za pobjedu."

Pomenuti Ateljević vjeruje da KK Borac Banja Luka može u Boriku do podviga i vraćanja finalne serije u Laktaše.

"Pred sami ulazak u finale, znali smo ko je favorit. Međutim, pokazali smo kroz cijelu sezonu, Ligu 6 i plej-of da smo njima dobra konkurencija, dokazavši to našom pobjedom na njihovom terenu razlikom od jednog poena. U prošlom meču u Laktašima odbrana nam je bila jako dobra, ušli smo veoma fokusirano u taj meč, ali se na kraju meč završio nepovoljno po nas, što ćemo pokušati da ispravimo u ponedjeljak u Boriku. Umorni smo, pošto nam je utakmica za finale bila vrlo teška, ali tu nam je publika dala vjetar u leđa. Dokazali smo da zaslužujemo mjesto u finalu i nadamo se da će takva podrška biti i sada, da će doći da nas podrže jer nam to zaista znači", istakao je Ateljević.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

SUŠTINA

Da li je ovo pravno gledano pravi Borac?

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC