• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Željko pravi novi Partizan! Crno-bijeli kreću ispočetka, svi čekaju "bombe" u Humskoj!

Autor Dragan Šutvić

Željko Obradović pravi novi tim Partizana za novu sezonu. Očekuju se ona prava pojačanja...

 KK Partizan pravi novi tim MONDO analiza Izvor: MONDO/Uroš Arsić/MN Press

Partizan kreće ispočetka, to je jasno poslije dešavanja u prethodnom periodu i velikog broja odlazaka. Ko će da ostane? Ko će da dođe? Šta je plan Željka Obradovića i stručnog štaba? To su samo neka od pitanja na koja bi odgovor trebalo da stigne relativno brzo. Nema previše vremena za gubljenje i čekanje, prvenstveno zbog toga što oni najbolji i najvrijedniji igrači brzo biraju klubove.

Prema trenutnom stanju pod ugovorom sa Partizanom su četvorica igrača Aleksa Avramović, Bruno Kaboklo, Balša Koprivica i Zek Ledej, s tim što se spekuliše da je posle Kevina Pantera i Ledej odlučio da ode i da će potpisati ugovor sa Armanijem. Dok se to ne dogodi, zvanično je pod ugovorom. Tu je i Mateuš Ponitka pošto crno-bijeli imaju pravo da produže saradnju, odnosno u ugovoru postoji opcija na "+1".

Objavljen je i raspored ABA lige koja kreće 20. septembra što će dodatno da "ubrza proces", Evroliga počinje 3. oktobra i tamo će se naći dva najveća srpska kluba. Sada slijedi period u kom će morati više da se radi u kancelarijama.

KO ĆE DA OSTANE?

Ovako je izgledao sastav Partizana u nedavno završenoj sezoni: Džejlin Smit, Zek Ledej, Aleksa Avramović, Kevin Panter, Balša Koprivica, Alen Smailagić, Ognjen Jaramaz, Džejms Naneli, Uroš Trifunović, Danilo Anđušić, Pi Džej Doužer, Mateuš Ponitka, Frenk Kaminski i Bruno Kaboklo.

Pregovori se vode sa Smitom i on je zainteresovan da ostane, Avramović ima ugovor, Panter je otišao u Barselonu, Ledej je na meti Armanija, Koprivica takođe ima ugovor. Smailagiću Partizan sprema novi ugovor, ali ga hoće i Baskonija. Jaramaz ide u CSKA, Naneli je u Americi i male su šanse da će nositi crno-bijeli dres naredne sezone.

Trifunović i Anđušić su bez ugovora i još uvijek nije poznato da li će da im se ponudi produžetak saradnje. Ponitka ima "+1" opciju. Doužer se izvjesno neće vraćati, kao ni Kaminski, dok je Kaboklo pobjegao u domovinu pred početak finalne serije, ali je predsjednik kluba Ostoja Mijailović istakao da će on ostati u klubu i da će zbog odlaska da plati kaznu.

KADA STIŽU "BOMBE" U DRIM-TIM?

Mijailović je nedavno poručio da će Partizan za narednu sezonu da uradi bolji prelazni rok i da će da napravi drim-tim. Ko će da bude u toj ekipi? To svi navijači Partizana čekaju. Te prave "bombe". Već neko vrijeme priča se o Mariju Hezonji. Nikada nije krio da navija za crno-bijele, ali posljednje informacije govore da je blizu produžetka saradnje sa Realom, mada je jasno da se kod njega ništa ne zna dok ne bude zvanično.

Spominjao se i Čima Moneke, mada je on donekle demantovao dolazak. Majk Džejms je bio među igračima koji su se dovodili u vezu sa Humskom, ali je produžio ugovor sa Monakom. Vejd Boldvin izabrao je Fenerbahče, Džoš Nibo ide u Armani, Johanes Fojtman se spominje takođe.

Za sada je stigao Vanja Marinković i on je potvrđen kao pojačanje na zvaničnom sajtu kluba. Navodno će uskoro njegovim stopama i Arijan Lakić, dok je Aleksandar Aranitovć otišao u Španiju.

Luka Vildoza se spominje i nije jedini. Ima još imena, poput Najdžela Vilijamsa Gosa, Ti Džeja Šortsa, Darijusa Tompsona, Ifea Lundberga...

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC