• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Zbog Duška sam htio da prekinem karijeru!" Hrvat otkrio nevjerovatne detalje: Izgubio sam 12 kg za osam dana!

Autor Dragan Šutvić

Tokom saradnje sa crnogorskim stručnjakom Duškom Ivanovićem u Barseloni hrvatski košarkaš Mario Kasun želio da prekine karijeru!

 Mario Kasun o Dušku Ivanoviću Izvor: MN PRESS

Bivši trener košarkaškog kluba Crvena zvezda Duško Ivanović u evropskoj košarci poznat je po napornim treninzima i maksimalnoj pripremljenosti svojih igrača, a košarkaši koji su sarađivali sa njim često otkrivaju javnosti kako izgledaju pripreme kod crnogorskog stručnjaka. Nekadašnji hrvatski košarkaš Mario Kasun (44) bio je gost podkasta "Jao Mile" i kod bivšeg srpskog reprezentativca Mileta Ilića ispričao detalje saradnje od pijre skoro 20 godina, kada se sa Duškom sreo u Barseloni.

Kasun je nakon dvije sezone u Orlandu riješio da se vrati u evropsku košarku i potpisao je ugovor sa španskim velikanom. Sreo se sa Ivanovićem, a nije mogao ni da zamisli u kolikoj mjeri će mu to promijeniti život.

"On je dobar čovjek van terena. Brate, on kad dođe na teren... U vrijeme Barselone, njega 'prehiti'. Ja sam došao iz NBA, nikad mršaviji, nikada u boljoj formi, cijelo ljeto reprezentacija, on je meni rekao 'Ti si debeo! Moraš ići na brdo da trčiš. Svaki dan sat vremena'. Sat vremena prije svakog treninga! Svaki trening tri sata, pa onda opet tri sata... Brate, ja sam izgubio 12 kilograma u osam dana! Ja sam od one životinje pao na štapić, je*ote", prisjetio se Mario Kasun u gostovanju kod Mileta Ilića.

Prva zvijezda tima bio je Huan Karlos Navaro i čitava ekipa bila je podređena njemu, po riječima bivšeg hrvatskog košarkaša. Ostali su bili tu samo da bi naporno trenirali!

"I onda je on tražio neke igre, nešto... Živjeli smo sa Navarom, hoće li on pogoditi šuteve ili neće. Sve je za njega bilo rađeno! Imaš Basilea koji je jedan od najboljih šutera, imaš Jaku Lakoviča koji je jedan od boljih bekova u Evropi, imao si De la Fuentea i Markonata sa poludistance. Imao si Vaskeza i mene koji smo hapali, lupali, udarali... Imali smo ekipu, brate, da se prošetamo Evroligom. Mi nismo babu moju mogli dobiti", istakao je Hrvat.

Po riječima Marija Kasuna, razmišljao je da završi profesionalnu karijeru, iako je po dolasku u Barselonu imao tek 26 godina. Djelovalo mu je da više ne može da trenira u Ivanovićevom ritmu, pa se pipao po džepovima i pitao da li je zaradio dovoljno da otvori kafić.

"Znači, ponedjeljak je bio dan ubijanja. U nedjelju počneš da se treseš jer znaš da je sutra ponedejljak. Četiri čunja unutra, ajmo 30 minuta trčanja u krug. I onda dok Markonato onako spor jadan zaobiđe sve, a mi trčimo milion... Dođe i kaže 'Ide samoubistvo ispod 27 sekundi'. Markonato ne može za 34 sekunde! Trčimo dok se ne sruši. Ja sam bio te godine spreman za trijatlon, a ne za košarku. Mi smo se mjerili svaki je*eni ponedjeljak. Nismo smjeli da prebacimo kilograme. To je strah! Ja sam htio da ostavim košarku. Znači, kunem se svojim djetetom. Ja sam brojao one kovanice, koliko para imam da vidim hoću li imati da pokrenem kafić, da budem konobar", ispričao je bivši košarkaš Orlanda, Barselone, Efesa i brojnih drugih timova.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC