• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Duško otežao Partizanu i odmah se oglasio: Prve riječi bivšeg trenera Zvezde nakon plasmana u plej-in!

Autor Dušan Ninković

Crnogorski stručnjak Duško Ivanović, koji je na početku sezone vodio Crvenu zvezdu, otežao posao Partizanu.

 Duško Ivanović poslije pobjede nad Realom Izvor: Ricardo Larreina / imago sportfotodienst / Profimedia

Baskonija je zabilježila jednu od najbitnijih pobjeda u sezoni - tim Duška Ivanovića savladao je Real Madrid (95:91) na gostovanju i tako obezbijedio sebi mjesto u doigravanju. Kroz plej-in će baskijski predstavnik pokušati da se domogne plej-ofa, a odmah nakon meča u Madridu oglasio se i Duško Ivanović, doskorašnji trener Crvene zvezde.

Stručnjak koji još jednom bilježi odlične rezultate na klupi španskog tima istakao je da pobjeda nad Real Madridom mora da bude podsticaj njegovom timu. Nada se Ivanović da su košarkaši sada vidjeli da mogu da igraju i protiv najboljih timova na kontinentu.

"Ovi igrači zaslužuju da budu u plej-onu. Pokazali su da imaju kvalitet i da mogu da igraju protiv svakog. Ovo mora da bude jedan podsticaj, da više vjerujemo u sebe", rekao je iskusni crnogorski stručnjak koji je nakon odlaska iz Crvene zvezde po četvrti put u karijeri sjeo na klupu Baskonije.

Da je Baskonija izgubila u Madridu, morala bi u posljednjem kolu da savlada Virtus, a ovako je drama izbjegnuta jednu rundu prije kraja ligaškog dijela takmičenja. Španski tim je imao mnogo problema, uspona i padova protiv trenutno najboljeg tima u Evropi, ali će se na kraju pamtiti samo pobjeda!

"Normalno je da imate uspone i padove, protiv protivnika takvog kvaliteta, ali imali smo jasnu predstavu o tome kako želimo da igramo. Htjeli smo da nametnemo ritam, nismo u tome uspjeli u prvoj četvrtini jer je Real igrao dobro, a izgubili smo i šest vezanih lopti. U drugom poluvremenu smo imali jasne opcije u napadu, a naša odbrana je napredovala", zaključio je Ivanović.

Podsjećamo, Baskonija je pobjedom jedno kolo pre kraja ligaškog dijela obezbijedila mjesto u doigravanju, pa ostaje samo da se vidi ko će biti posljednji učesnik plej-ina ove sezone. Veće šanse ima Efes koji u posljednjoj rundi čeka Crvenu zvezdu, dok će kiks turskog tima pokušati da iskoristi Partizan i pobjedom nad Valensijom u Beogradu izbori doigravanje. Ovako izgleda tabela:



Standings provided by Sofascore

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC