• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Druga vremena: Konli zarađuje kao ceo drim-tim!

Autor mondo.rs

Majk Konli postao je najplaćeniji košarkaš u istoriji NBA lige i tek treći koji je dobio godišnji ugovor veći od 30 miliona dolara. Koliko su zarađivali članovi najbolje američke reprezentacije iz 1992. godine, popularnog drim-tima?

Odlični plejmejker Majk Konli se u nedelju dogovorio sa svojim dosadašnjim timom Memfisom i potpisao novi petogodišnji ugovor vredan 153 miliona dolara i tako postao najbolje plaćeni košarkaš u istoriji NBA.

To znači da će on zarađivati više od 30 miliona dolara godišnje, a sem njega tu cifru su prebacili još samo Majkl Džordan (Čikago) i Kobi Brajant (LA Lejkersi), pa je jasno o kakvom se elitnom društvu radi. Međutim, kako su plate u NBA ligi sve više, sve je veći broj prosečnih igrača, pri tom ne mislimo na Konlija, koji su se dobro "okoristili" o pomeranje granice u seleri-kepu.

Stručnjaci kažu da je najbolji period NBA lige bio devedesetih godina, kada je doživela značajnu ekspanziju, a 1992. godine smo videli i prvi pravi američki "drim-tim" u reprezentaciji, pošto do tada NBA igrači nisu nastupali za nacionalni tim.

U vreme kada su Bird, Džordan, Barkli, Juing i ostali igrali te 1992. godine, ovakve plate su bile nezamislive, a poredeći ih sa sadašnjim košarkašima, teško da bi zarađivali manje od današnjih zvezda NBA lige.

Zanimljivo, kada se saberu sve plate članova "drim-tima", oni su svi zajedno zarađivali manje nego što će Majk Konli "profitirati" za jednu sezonu u dresu Memfisa. 

Zvuči neverovatno, ali je istinito.

Leri Bird, tada 35-godišnjak u dresu Bostona, bio je najplaćeniji sa nešto preko 7 miliona dolara po sezoni. Majkl Džordan, koji je te sezone osvojio svoju drugu NBA titulu, zarađivao je tek 3 miliona i 250 hiljada u Čikagu. Čarls Barkli je za 50 hiljada "bio kraći" u Finiksu, dok je još samo Petrik Juing (Njujork) zarađivao preko 3 miliona.

Kris Malin (Golden Stejt) je zarađivao 2.8 miliona, Skoti Pipen (Čikago) 2.7, Karl Maloun (Juta) 2.5, Medžik Džonson (LA Lejkers) 2.5, Dejvid Robinson (San Antonio) 2.2, Džon Stokton (Juta) 2.1, a Klajd Dreksler (Portland) 1.3 miliona. Kristijan Letner je nekoliko meseci pred turnir tek draftovan u Minesotu.

Kako gledate na ove nove "trendove" u NBA ligi?

Twitter Embed Code

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC