• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bio želja Zvezde, sad vodi Sloveniju protiv Srbije na EURU! Izašao spisak, tu je i sin legende Partizana

Izašao je širi spisak kandidata za mjesto u timu Slovenije na Euru 2024. godine.

 Spisak reprezentacije Slovenije za EURO 2024 Izvor: Jure Makovec / AFP / Profimedia

Nakon što je svoj širi spisak kandidata za Euro 2024. godine izbacio Dragan Stojković Piksi, sada su i naši rivali počeli da izbacuju svoje sastave. Selektor Slovenije Matjaž Kek na spisak je stavio 30 imena, što znači da će morati da precrta četiri imena. Jasno je da će to biti jedan golman i tri igrača u polju.

Upravo je na golu najveće ime reprezentacije Slovenije, a to je Jan Oblak iz Atletiko Madrida. Takođe je velika uzdanica tima napadač Benjamin Šeško, mladi, visoki i skočni špic koga traže veliki evropski klubovi. Nekadašnji bek Dinama iz Zagreba Petar Stojanović je najveće ime u odbrani, a u vezi su nekadašnji premiijerligaški fudbaler Jan Gorenc Stanović, kao i Miha Zajc iz Fenerbahčea. 

U napadu je i Andraž Šporar, 30-godišnji napadač koji je trenutno član Panatinaikosa. Počeo je karijeru u Interbloku, zatim je igrao za Olimpiju iz Ljubljane, dugo je bio meta Crvene zvezde. Ipak, nikada nije stigao u Beograd, a igrao je za Bazel, Sporting, Arminiju Bilefeld, Slovan iz Bratislave, Bragu i Midlzbro. 

Izvor: Profimedia/IMAGO

Drugo zanimljivo ime na spisku je Luka Zahovič, 28-godišnji ofanzivac Pogona iz Šćećina i bivši fudbaler Maribor i Herenvena. On je sin Zlatka Zahovića, nekadašnjeg legendarnog veziste Partizana.  

  • Golmani: Jan Oblak (Atletiko Madrid), Vid Belec (Apoel Nikozija), Igor Vekić (Vejle), Matevž Vidovšek (Olimpija),
  • Odbrana: Jure Balkovec (Alanjaspor), Jaka Bijol (Udineze), Miha Blažič (Leh Poznanj), David Brekalo (Orlando Siti), Vanja Drkušić (Soči), Erik Janža (Gornjik Zabrzje), Žan Karničnik (Celje), Petar Stojanović (Sampdorija), Žan Zaletel (Viborg),
  • Vezni red: Timi Maks Elšnik (Olimpija), Adam Gnezda Čerin (Panatinaikos), Jan Gorenc Stanković (Šturm Grac), Tomi Horvat (Šturm Grac), Jasmin Kurtić (Sudtirol), Sandi Lovrić (Udineze), Benjamin Verbič (Panatinaikos), Miha Zajc (Fenerbahče), Adrijan Zeljković (Spartak Trnava), Nino Žugelj (Bode Glimt),
  • Napad: Žan Celar (Lugano), Josip Iličić (Maribor), Jan Mlakar (Piza), Benjamin Šeško (RB Lajpcig), Andraž Šporar (Panatinaikos), Žan Vipotnik (Bordo), Luka Zahović (Pogon Šćećin).

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC