• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radonjić traži "više od maksimuma"

Autor mondo.rs

Trener srpskog i regionalnog šampiona kaže da Efes ima veliki kvalitet, dok je povreda Mitrovića "težak udarac" za njegov tim.

 Radonjić traži "više od maksimuma" Izvor: MN PRESS

Ekipa Crvene zvezde (skor 4-4) u sredu ujutru je odletela za Istanbul, gde je u četvrtak (18.00) očekuje utakmica 9. kola Evrolige, protiv uvek ambicioznog, ali trenutno slabije plasiranog Anadolu Efesa (3-5).

Dobar učinak u dosadašnjem delu takmičenja daje crveno-belima mogućnost da odigraju potpuno rasterećeno i u oslabljenom sastavu pokušaju da urade nešto više.

"Nastavljamo takmičenje u Evroligi posle izuzetno napornog ritma u prethodnih 14 dana. Ekipa Efesa ima veliki kvalitet i moraćemo da budemo dobri i u odbrani i u napadu kako bi im parirali. Za iznenađenje tamo je potrebno da damo više od maksimuma", poručio je Dejan Radonjić pred polazak na put.

Crnogorski stručnjak je tokom prvog meseca tekuće sezone pronašao ulogu svakom igraču, praktično uz idealnu raspodelu minutaže pokrio svih pet pozicija, iako deo navijača sve vreme priželjkuje dovođenje još jednog centra.

FENER U MILANU

PAROVI 9. KOLA: Efes - Zvezda, Olimpijakos - Makabi, Žalgiris - Bamberg, Armani - Fenerbahče, Real - Uniks (četvrtak), Galatasaraj - Barselona, CSKA - Baskonija, Panatinaikos - Darušafaka (petak).

Međutim, povrede su uvek tu kao faktor koji može da poremeti situaciju, a Luka Mitrović je u ponedeljak povredio list i pauziraće sedam do 10 dana.

"Dobro je da Luka nije teže povređen, ali odsustvo svakog igrača u ovakvom ritmu utakmica je za nas težak udarac. Nadam se da ćemo prevazići taj problem na najbolji mogući način", kaže Radonjić.

Crveno-beli na unutrašnjim pozicijama sada imaju samo Kuzmića i Bjelicu, a 80 minuta na "četvorci" i "petici" pored njih će popuniti Marko Simonović i verovatno mladi Boriša Simanić, koji je dobio šansu na poslednjem meču ABA lige protiv Karpoš Sokolija, a i prošle sezone je pokazao da može da doprinese ekipi (10 poena i četiri skoka na gostovanju Realu).

Zvezdi je ovo drugo od četiri gostovanja u Istanbulu. Prvo je bilo uspešno, savladan je Galatasaraj, sada se ponovo igra u dvorani "Abdi Ipekči", s tim da je atmosfera na Efesovim utakmicama takoreći pozorišna.

Igrači kao što su Ertel, Danston, Tajus, Osman, Hanikat, Tomas i drugi sigurno zaslužuju da igraju pred većim brojem gledalaca, ali to je već nešto o čemu crveno-beli ne treba da brinu...

"Sva četiri tima iz Turske su izuzetno jaka i sa ogromnim ulaganjima, ne samo ove sezone. Znamo da će nam ambijent u 'Abdi Ipekčiju' dati prostora da se osećamo dobro, ali na terenu će ipak biti puno kvaliteta... Efes je atletski izuzetna ekipa. Igraju snažno, imaju mogućnost da koriste taj kvalitet na različite načine i mi moramo tome da odgovorimo", jasan je Radonjić.

Zvezdina ekspedicija vratiće se u Beograd u petak pre podne, a već u nedelju krenuće na novo putovanje, pošto u 11. kolu ABA lige igra sa Olimpijom u Ljubljani.

NBA na evropski (srpski) način... Istanbul i Ljubljana makar su mnogo bliži od Kazanja.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC