• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milice, veliko hvala na svemu!

Ove večeri u Nišu, legendarna košarkašica Srbije Milica Dabović odigrala je poslednji meč u dresu sa državnim grbom, a tri države promenile su se od kada je kao 20-godišnjakinja debitovala.

Punih 14 godina od kada je kao 20-godišnjakinja debitovala za seniorsku reprezentaciju Jugoslavije, naša legendarna košarkašica Milica Dabović oprostila se od najdražeg dresa.

A, on ne samo da je menjao boje i sponzore u tom periodu, već je predstavljao tri različite države, kasnije razdvojene na onu u kojoj je Milica rođena, Crnu Goru, i onu za koju je nastavila da igra, Srbiju.

Uz pomoć mlađe sestre, Ane Dabović, ali i sjajne grupe košarkašica koju je pre nepune četiri godine okupila selektorka Marina Maljković, Milica je kao kapiten imala zaista buran kraj reprezentativne karijere, ovekovečene zlatnom medaljom sa Evropskog prvenstva 2015. u Mađarskoj i potom bronzane sa Olimpijskih igara 2016. u Brazilu.

Utoliko, iako su je emocije savladale, bilo joj je lakše da kaže: "Zbogom" ove srede uveče u "Čairu", pred 5.000 ljudi, koji su je ovacijama ispratili u zasluženu penziju. Ali, samo kada su reprezentativne akcije u pitanju.



Milica će dojučerašnje saigračice pratiti sledećeg leta na Eurobasketu u Češkoj iako je Srbija večeras poražena u Nišu od Ukrajine. Ipak, zvanične šampionke Evrope stekle su pravo da brane krunu solidnim drugim mestom u grupi, tako da Miličin oproštaj nije prošao u atmosferi tragičnog poraza sa velikim posledicama.

"Zadovoljna sam sobom. Govorila sam par miliona puta da nikad nezadovoljna nisam izašla sa terena i srećna sam zbog toga. Uvek ću dati 100 odsto, bilo da igram dva minuta ili 32. Devojke treba da se bore bez mene, to je najbitnije. Da shvate gde su, dostignu vrhunac i da sledeće godine opravdaju titulu. Ja im želim svu sreću. Jedino ostaje žal što neću više da igram sa svojom sestrom i biti s njom, jer neću stajati pored nje i pevati himnu, zato sam danas plakala tokom himne", rekla je Milica Dabović.



Ona je kazala da će se sada posvetiti svom košarkaškom kampu za decu.

"Okupirana sam svojim životom, to jest dečici kojoj posvećujem pažnju, koja me obožavaju, otud i ta želja za kampom. To je ono što sam najviše želela: da ih učim ne samo kako se postaje košarkaš, već pre svega kako se postaje dobar čovek, jer posle toga možeš da postaneš ne samo dobar igrač nego i direktor, predsednik i sve ostalo", rekla je Milica Dabović, koja trenutno nastupa za Galatasaraj.

/karijera Milice Dabović u slikama/



Košarkaški savez Srbije i odlazeći predsednik Dragan Đilas poklonili su joj poklone, koje je svakako zaslužila igračica čije su igre dovele i do toga da naša ženska košarka, posle mračnih godina od raspada SFRJ, dobije i dva veoma vredna poklona – zlato sa EP i bronzu sa OI.

Milice, veliko hvala na svemu!

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC