• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lazić: Bilo je većih problema od trojki

Autor mondo.rs

Iskusni bek žali zbog promašaja u prelomnim trenucima, ali više zbog neodrađenog posla u odbrani i skoku.

 Branko Lazić nakon poraza od Efesa Izvor: MN PRESS

/od reportera MONDA iz Istanbula/

Branko Lazić šutnuo je dva puta za tri poena pri vođstvu Efesa od 80:75 u 35. minutu i nije pogodio. Pokazalo se da je sa tim promašajima otišla i poslednja nada u preokret na gostovanju veoma kvalitetnom, ali ne i nedodirljivom protivniku.

"Manje-više žalim za tim trojkama. Veći problem je bio u odbrani i što nismo zagrađivali. Dopustili smo im mnogo ofanzivnih skokova. Da smo u tom delu odradili posao kako treba, promašene trojke ne bi ni bile tema", rekao je Lazić nakon poraza 100:79 u dvorani "Abdi Ipekči".

Zvezda je dobro počela meč 9. kola Evrolige, u prvih petnaestak minuta često i vodila.

"Možda je prva čevrtina bila dobra. Posle smo im dali mnogo ofanzivnih skokova, dopuštali smo im dosta trčanja, nismo ih zaustavili...".

Prvak regiona i Srbije pokvario je skor na 4-5, sledeći meč je protiv Žalgirisa u Beogradu, ali pre toga je na programu gostovanje Olimpiji, u okviru ABA lige. U međuvremenu će biti prostora za jedan, najviše dva treninga.

"Svaka utakmica u Evroligi je veliko iskustvo za nastavak sezone i sve što sledi. Nema vremena za ulaženje u detalje, ali sigurno ćemo odraditi analizu, koliko- toliko izvući pouke i nastaviti dalje", završio je Lazić.

Efes - Crvena zvezda 100:79
Izvor: Youtube/Euroleague Basketball


Najstariji Zvezdin prvotimac Milko Bjelica suočio se sa svojim bivšim klubom. Pre dve sezone saigrači su mu bili Ertel, Osman i još neki mlađi igrači iz sadašnje ekipe Efesa.

"Imali smo priključak. Par nesmotrenih dodavanja im je dalo vetar u leđa da se kroz kontranapade i trojke odlepe. Posle ih je bilo teško stići. Zasluženo su pobedili", jasan je Bjelica.

Poput Lazića i trenera Dejana Radonjića, kao glavni razlog poraza označava slabu odbranu.

"U pojedinim trenucima smo im dopustili da igraju njihovu igru i postižu lagane poene iz kontri. Tu je bio ključ utakmice, naravno uz ofanzivni skok. Treba ovo da zaboravimo što pre i probamo da im se revanširamo u Beogradu".

Bjelica i Kuzmić imali su više posla pod koševima, s obzirom na povredu Luke Mitrovića, zbog koje nije ni putovao u Istanbul.

"Luka je odličan igrač. Falio nam je i nadam se da će se što pre vratiti".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC