• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jović za MONDO: Nije svejedno!

Autor mondo.rs

"Naš karakter nas vuče, ali u Istanbulu nije bilo tako", kaže plejmejker Crvene zvezde za naš portal i naglašava da nije isto izgubiti sedam i 21 poen razlike.

 Efes Crvena zvezda Stefan Jović izjava Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

/Od reportera MONDA iz Istanbula/

Poruke košarkaša Zvezde posle poraza od Efesa stapale su se u nekoliko zajedničkih zaključaka - moralo je bolje u odbrani, u "građenju" skoka, sa konstantnijom energijom...

Crveno-beli su tokom 35 minuta istanbulskog duela odgovarali na vođstvo domaćina, vraćali se iz dvocifrenog minusa i prilaskom na "minus pet" (80:75) nagovestili još jedan buran finiš...

Međutim, neizvesne završnice nije bilo, a plejmejker Zvezde Stefan Jović rekao je za MONDO da je pad u finišu ostavio neprijatniji trag od samog poraza.

"Kad pet minuta pred kraj imaš minus od pet poena razlike i izgubiš 21, onda je to razlog da analiziramo kako je do toga došlo. I da igraš lošije i da neke stvari ne možeš da sprovedeš, izgubi sa sedam, a ne sa 21...", rekao je on.

Drastičan pad u poslednjih pet minuta koštao je Zvezdu ubedljivog poraza i "stotke" u njenom obruču, a Jović je dvaput podvukao da je takav epilog trebalo izbeći drugačijim - čvršćim pristupom.

"Pričamo o našem karakteru, koji pokazujemo, dokazujemo i koji nas "vuče" u sličnim situacijama. Međutim ovog puta nije bilo tako", dodao je on.

Naspram sebe, Zvezda je u četvrtak videla atletski moćnu evroligašku ekipu, koja u nekoliko sekundi kažnjava propuste. Brze kontre, skokovi i trojke u nizu domaćina bile su kazne za greške Beograđana.

"Efes ima dobre igrače, drži jak ritam, koji ne pada, bez obzira na sve. On pravi svima problem svojim atleticizmom i to je njihova velika snaga. Sa druge strane, mislim da nam se ponovio problem sa skokom. Jednostavno, koliko god smo u odbrani uspeli da odbranimo, stvarali su nove prilike i kažnjavali propuste", analizirao je Jović.

Kako ispraviti te propuste i doći u poziciju za ravnopravnu borbu sa takvim protivnikom? Odgovor jednog od lidera crveno-belih na to pitanje je kratak.

"Na treningu se ispravljaju stvari - dobrim radom. Uz to i većom koncentracijom. To se zna, iako je ritam takav da zaista brzo idu utakmice i nema gledanja unazad".

Posle jutarnjeg leta iz Istanbula i dolaska u Beograd oko devet časova, crveno-beli razišli su se kućama na kratak predah pred pripremu za još jedan put, jer tokom vikenda idu u Ljubljanu, na meč protiv Olimpije (ponedeljak, TV Arena sport).

"Čeka nas utakmica protiv Olimpije, pa novi izazovi u Evroligi i ponavljam da stvarno nema vremena za previše osvrtanja - ni za pobedama, ni za porazima. Znamo šta bi trebalo da radimo i pred nama je i duga sezona i veliki rad", podvukao je Jović.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC