• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Drama, produžetak, poraz Partizana!

Autor mondo.rs

Crno-beli imali trijumf u "džepu", ali su faulovima vratili Sasari u život, pa u dodatnom periodu doživeli četvrti poraz u Ligi šampiona!


Usponi, padovi i poraz Partizana!

Crno-beli su stali na minut i po od četvrte pobede u Ligi šampiona. Vodili su šest poena, oborili su protivnika na kolena i kada se očekivao njihov završni udarac pružili mu ruku da se uspravi, podigne na noge i pobedi!

PARTIZAN - SASARI 87:88 (19:23, 27:15, 17:22, 16:19, 8:9)

Andrić i Birčević faulirali su protivnike u poslednjih 90 sekundi, u izrazito teškim situacijama, pri šutevima sa distance. Tako su omogućili italijanskom timu da sa linije penala priđe na poen zaostatka. Nervoza u hali mogla je da se seče nožem dok je Vil Hečer potom (kao i nekoliko puta večeras) promašio prvo, a pogodio drugo slobodno bacanje, za "plus 2" crno-belih uoči poslednjih 14 sekundi.

Međutim, ni to nije bilo dovoljno Partizanu za trijumf.

Rok Stipčević preuzeo je loptu i odgovornost, utrčao pod koš, pronašao Olasemija, koga je Ratkovica faulirao pri pogotku za dva! Na sreću srpskog predstavnika, Britanac nije iskoristio šansu da stavi tačku na meč, pa je promašajem uveo utakmicu u produžetak.

Sada već očekivano, ni dodatni period nije mogao bez drame.

Vil Hečer "otvorio" je poslednji minut produžetka pogotkom sa linije penala za 85:84, posle kojih je Džoš Karter u poslednjih 19 sekundi doneo Sasariju vođstvo 87:85. Trener Partizana žalio se arbitrima da je šut usledio posle isteka napada, ali se brzo posvetio svom timu i organizovao akciju za napad za poslednjih 6,5 sekundi. Ideja je bila da odgovornost preuzme Novica Veličković, koji je i primio loptu, pa promašio teško polaganje.

Kada se činilo da je Sasari nadomak pobede, pri rezultatu 85:87, dogodio se novi obrt!

Hečer je četiri sekunde pre kraja produžetka iznudio na polovini terena faul i tri slobodna bacanja, ali je ponovo jedno promašio i tada potpuno otvorio gostima put ka trijumfu...

Tačku na ishod stavio je hrvatski plejmejker Rok Stipčević, pogodivši jedno bacanje za 85:88, posle kojeg Ratkovica nije pogodio sa više od devet metara, iako je i taj šut stao na "drugom" obruču!

Poslednji zvuk sirene Džikić je dočekao izuzetno ljut, što je pokazao u dijalogu sa zapisničkim stolom. Njegov tim doživeo je četvrti poraz, kojim je stao uz grupu od četiri tima sa skorom 3-4. Uz Partizan i Sasari, čine je i Zjelona Gora i Šarlroa.

Kada su večerašnje brojke u pitanju, crno-beli su sredinom druge deonice nagovestili mirniji meč jer je petorka Hečer, Marinković, Vrabac, Andrić, Koprivica čvrstom odbranom odvela u drugoj četvrtini domaće na "plus 14" (44:30). Ipak...

Hrvatski reprezentativac Rok Stipčević (14 p) dao je gostima energiju uoči pauze i razmrdao svoj tim, koji je izborio produžetak, a da nijednom u drugom poluvremenu nije bio u prednosti.

Kapiten crno-belih Novica Veličković presedeo je večeras prvo poluvreme, pa na terenu proveo 14 i po minuta drugog dela i produžetka. Sa šest poena je nakratko trgao ekipu, energijom je "povukao" u odbrani, ali ni to nije bilo dovoljno za trijumf.

Crno-beli će žaliti i za ispuštenim vođstvom i za promašenim slobodnim bacanjima, kojih su sabrali čak 16 (23/39). Hečer je bio najefikasniji među crno-belima (23 p) u završnici je preuzeo odgovornost, ali praktično nijednom nije uspevao da stoprocentno realizuje odlazak na liniju penala.

Šutirao je sa crte neubičajeno loših 9/15!

Kao kuriozitet utakmice ostaće podatak da je najbolji strelac gostiju Darijus Džonson Odom (prošlosezonski igrač Olimpijakosa) bio potpuno zaustavljen i izbačen iz ritma (0/3 iz igre), ali je u takvoj situaciji goste povukao iskusni Džoš Karter, sa 21 ubačenim poenom.

Srpski internacionalac Duško Savanović uhvatio je dobar zalet, ali je generalno imao veoma slabo veče, koje je završio u završnici poslednje četvrtine petom ličnom greškom, nakon što je ubacio sedam poena, uz šut iz igre 2/10.

Posle ovog meča, crno-beli se ponovo posvećuju ABA ligi, u kojoj ih očekuje subotnje gostovanje Krki, uoči nastavka serije utakmica na domaćem terenu.

PARTIZAN: Robinson 2 (7 as), Ratkovica 13, Vrabac 4, Marinković 8, Veličković 9, Birčević 10, Koprivica 4, Andrić 6, Hečer 23 (4/9 za tri, 4 sk), Pot, Karahodžić 2, Luković 6.

SASARI: Džonson Odom 1 (6 as), Lejsi 12 (7 as), Deveki 4, Saketi 6, Lideka 10, Savanović 7 (0/3 za tri), Karter 21, Stipčević 14 (6 as), Olaseni 13, Ebeling, Monaldi

...
Izvor: YouTube

Rezultati 7. kola:


Stelmet Zjelona Gora - AEK 78:75
Solnok - Šarlroa 74:79
Ludvigsburg - Bešiktaš 89:83
Partizan - Sasari 87:88

Tabela: Bešiktaš 6-1, AEK 4-3, Ludvigsburg 4-3, Sasari 3-4, Zjelona Gora 3-4, Partizan 3-4, Šarlroa 3-4, Solnok 1-6

Parovi 8. kola (6, 7. decembar): Partizan - Ludvigsburg (utorak), Solnok - AEK, Zjelona Gora - Sasari (sreda)

IZ MINUTA U MINUT:

- KRAJ UTAKMICE, PORAZ PARTIZANA OD SASARIJA -

45' 87:88 Stipčević promašuje prvo, pa namerno i drugo, Andrić hvata loptu, dodaje je do Ratkovice, koji sa devet metara pogađa samo obruč!

45' 87:88 Hečer brzo faulira Stipčevića... 3,1 sekund pre kraja.

45' 87:88 Hečer pogađa prvo, promašuje drugo, pa pogađa treće slobodno bacanje! Tajm-aut za Sasari.

45' 85:88 Stipčević pogađa drugo slobodno bacanje, a Hečer iznuđuje TRI penala šutem sa polovine terena! Četiri sekunde do kraja utakmice! Lejsi ne može sam da ode do klupe, pa ga saigrači odnose sa terena.

45' 85:87 Napad za Novicu Veličkovića, koji utrčava u reket i promašuje polaganje. Crno-beli fauliraju Stipčevića, 6,7 sekundi pre kraja.

45' 85:87 Ofanzivni skok Sasarija i trojka Džoša Kartera. Džikić protestuje kod sudija na polovini terena, tražeći posed za svoj tim, pretpostavljamo zbog sumnje da je istekao napad gostiju. Do kraja utakmice još 19 sekundi, a Partizan će imati posed posle pauze.

45' 85:84 Promašeni šutevi za tri na obe strane, posle kojih Hečer dobija loptu u dodatnom napadu i iznuđuje ličnu grešku. Pogodio je prvo slobodno bacanje.

44' 84:84 Sumnjiva situacija na polovini Partizana, gužva kod klupe, posle koje sudije dodeljuju loptu gostima. Gosti izvode aut i nalaze Olasemija, koji izjednačuje.

43' 84:82 Hečer iznuđuje faul u ranoj fazi napada i realizuje drugo slobodno bacanje.

43' 83:82 Luković sada pogađa oba slobodna bacanja, iznuđena ofanzivnim skokom. Crno-beli opet vode.

42' 81:82 Ratkovica prolazi pod koš i poentira, a Stipčević vraća loptu iz reketa za Saketija, koji sada pogađa, za prvo vođstvo gostiju od prvog poluvremena.

41' Luković otvara produžetak promašajima sa linije penala, a Sasari lošim napadom, posle kojeg Saketi ne dobacuje do koša šutem za tri.

- KRAJ ČETVRTE ČETVRTINE -

40' 79:79 Olasemi promašuje slobodno bacanje, meč ide u produžetak!

40' 79:79 Stipčević prodire pod koš, nalazi Olasemija, a on pogađa uz zvuk sirene i uz faul Ratkovice! Gosti će imati slobodno bacanje za pobedu. Sedam desetinki do kraja.

40' 79:77 Hečer promašuje prvo, pogađa drugo slobodno bacanje.

40' 78:77 Karter pogađa dva slobodna bacanja, treće promašuje, a Hečer posle nekoliko kontakata hvata defanzivni skok! Sasari pravi faul upravo na Hečeru, 14 sekundi pre kraja. Pre slobodnih bacanja - tajm-aut.

40' Hečer ne pogađa teško polaganje, Sasari kreće u napad, u kojem Birčević faulira Kartera pri šutu za tri poena. 28,5 sekundi pre kraja.

39' 78:75 Saketi u poslednjim sekundama napada pogađa težak šut za dva, uz faul Andrića. Džikić se uhvatio za glavu, a Italijan realizovao dodatno slobodno bacanje.

38' 78:72 Odmah posle pauze, Savanović pritiska Hečera, pravi petu ličnu grešku i odlazi na klupu. Amerikanac realizuje prvi šut sa crte, a Veličković "popravlja" taj promašaj drugi ofanzivnim skokom za dva poena.

38' 75:72 Rok Stipčević polaganjem "otvara" poslednja tri minuta, a Lejsi u sledećem napadu takođe prodire i o tablu smanjuje vođstvo crno-belih na tri poena. Džikić zove tajm-aut i pokazuje da je ljut na Ratkovicu zbog ishitrenog šuta za tri, između dva pogotka gostiju.

36' 73:68 Jako važna trojka Vila Hečera, njegova četvrta u drugom poluvremenu. Na drugoj strani, Lejsi iznuđuje faul, pa šutira dva slobodna bacanja i pogađa oba puta.

35' 70:64 Savanović ne uspeva da pogodi iz igre (2/10), a ni sa linije penala, pa je sada promašio oba pokušaja sa crte.

34' 70:64 Pet poena Novice Veličkovića, u jako važnim trenucima. Lider crno-belih preuzeo je odgovornost dok se meč bliži kraju.

31' 65:62 Za manje od tri minuta košarke Sasari je minus od deset poena smanjio na poen (63:62) Ipak, Veličković se u važnim trenucima bacio po jednu loptu, omogućio Ratkovici kontru, a on je pogodio za "plus 3". Kapiten Partizana igra sa ogromnom energijom.

- KRAJ TREĆE ČETVRTINE -

30' 63:60 Karter, pa Deveki, pa Olasenija ekspresno smanjuju vođstvo Partizana i u tri napada dovode Sasari na posed zaostatka.

28' 63:53 Robinson za Ratkovicu, a on poentira za "plus 10". Šesta asistencija Partizanovog Amerikanca. Novi tajm-aut za goste.

28' 61:53 Odlična rola Birčevića na obe strane parketa. Pogodio je trojku, pa izblokirao Odoma pri Amerikančevom pokušaju za tri poena.

27' 58:51 Hečer odbija napad gostiju, svojom trećom trojkom u ovoj deonici. Odmah potom, Veličković ulazi u igru jer Miloš Koprivica krvari. Čini se da mu je povređena arkada.

26' 55:51 Stipčević pogađa za dva sa distance, a Lejsi trojkom iz ugla ubacuje trojku kojom prvi put u ovom poluvremenu Sasari prilazi na posed zaostatka (51:54(. Crno-beli su vezali tri neiskorišćena slobodna bacanja pre Hečerovog pogotka.

25' 54:46 Duško Savanović pravi četvrtu ličnu grešku, a Rok Stipčević pogađa svoju treću trojku, iz prilično teške situacije, uz kontakt nogom.

24' 54:43 Atraktivna blokada Lukovića, posle koje lopta dolazi ponovo u reket domaćina, gde Lideka iznuđuje faul i dva realizovana.

22' 52:41 Ponovo trojka i ponovo Hečer!

21' 49:41 Trojke i na početku drugog poluvremena. Hečer na jednoj strani, Karter na drugoj.

Strelci:

PARTIZAN: Ratkovica 7, Vrabac 4, Marinković 8, Birčević 7, Koprivica 4, Andrić 6, Hečer 4, Karahodžić 2, Luković 4.

SASARI: Džonson-Odom 1, Lejsi 5, Deveki 1, Lideka 8, Savanović 7 (3 lične greške), Karter 9, Stipčević 6, Olaseni 1

Crno-beli su odigrali celo prvo poluvreme bez kapitena Novice Veličkovića, koji je na klupi. Džikić očigledno ostaje dosledan ideji da sačuva iskusnog krilnog centra u utakmicama Lige šampiona.

Prvi deo meča obeležila je Partizanova defanziva sredinom druge četvrtine, kojoj je Sasari potpuno "oteran" od koša i koja je crno-belima dala vetar u leđa za seriju poena 12:0. Sasari za to vreme nije pogodio iz igre oko pet minuta.

Takođe, jako važan razlog ovakvog rezultata su i odlični procenti Partizanovih šuteva za dva poena (13/18, 72 odsto).

- POLUVREME -

20' 47:38 Rok Stipčević na jednoj, a Mihajlo Andrić na drugoj strani pogađaju trojke u poslednjim napadima prvog dela.

20' 44:35 Seriju 12:0 Partizana prekida Lideka sa linije penala, a prve poene gostiju iz igre posle pet "sušnih" minuta postiže Rok Stipčević. Džikić reaguje tajm-autom.

18' 44:30 Ekipa crno-belih u sastavu Hečer, Marinković, Vrabac, Andrić, Koprivica slama protivnika u ovim trenucima! Hečer je ponovo poentirao, ovaj put iz igre.

17' 42:30 Koprivica nastavlja da pogađa iz igre, dok Vrabac sa linije penala realizuje još dva slobodna bacanja za crno-bele. Traje serija Partizana dok Savanović promašuje zicer, pa pravi treću ličnu grešku pod košem crno-belih.

17' 38:30 "Druga" petorka Partizana potpuno je zaustavila napade Sasarija, naterala goste na teške šuteve, a na drugoj strani nastavila da poentira. Koprivica je pogodio sa distance za dva, a gosti su ponovo zatražili tajm-aut.

16' 36:30 Ratkovica, pa Marinković, pa Hečer kažnjavaju loše faulove Sasarija i donose crno-belima maksimalnu prednost. Američki plejmejker upisuje svoje prve poene večeras.

15' 32:30 Savanović vraća Sasari na posed zaostatka, ubacivši svoj sedmi poen.

14' 30:26 Trojka Ratkovice sa devet metara, na isteku napada. Najatraktivniji potez utakmice!

12' 25:24 Prvo vođstvo crno-belih. Ratkovica prolazi kroz reket i polaganjem donosi prednost domaćinu. Sada gosti reaguju tajm-autom.

11' 23:24 Karahodžić i Marinković svojim poenima uvode crno-bele u drugu deonicu. Partizan prilazi najbliže rivalu od prvog minuta.

- KRAJ PRVE ČETVRTINE -

10' 19:23 Marinković vraća crno-bele u rezultatsku ravnotežu. Polaganje mladog beka na asistenciju Ratkovice, pa trojka, kojom je kaznio kašnjenje svog čuvara.

9' 14:21 Karahodžić ulazi u igru, "kupi" ničiju loptu u reketu crno-belih i otvara kontru Ratkovici, koji iznuđuje faul i pogađa jedno slobodno bacanje.

7' 13:20 Posle četiri uzastopne Hečerove asistencije, Vrabac "čupa" loptu Lejsiju iz ruku i dodaje je Birčeviću, koji pogađa trojku. Ipak, odgovor Sasarija je ekspresan. Savanović, pa Lejsi pogađaju sa distance i ponovo koriste dobru igru "dva na dva"

5' 8:15 Lejsi se lako izborio za poziciju na distanci, namestio se i pogodio dno mrežice, za novih "plus sedam" gostiju. Džikić traži prvi tajm-aut na utakmici.

5' 8:13 Savanović za Kartera, Robinson za Lukovića, pa još jedno zakucavanje Lideke. Lake pozicije i za jedne i za druge pod koševima u ovim trenucima.

3' Brza kontra Sasari i atraktivna rampa Birčevića na Savanoviću. Sadašnji reprezentativac Srbije umalo da ukrade loptu nekadašnjem članu "orlova".

2' 2:7 Pogoci na obe strane u prvim napadima. Trojku za goste postižu Karter, pa iz reketa Lideka, a za domaće poentira Birčević, šutem sa poludistance.

- Crno-beli počinju meč u petorci Hečer, Robinson, Andrić, Birčević, Luković

NAJAVA MEČA:

Partizan (3-3) - Dinamo Sasari (2-4)!

Ekipa Aleksandra Džikića nastavlja seriju utakmica na svom terenu, gde će posle trijumfa nad Mega Leksom večeras zaigrati i protiv rivala sa "čizme".

Crno-beli u hali "Aleksandar Nikolić" dočekuju ekipu za koju nasupa srpski internacionalac, nekadašnji reprezentativac Duško Savanović, čiji je značaj šef struke Partizana posebno istakao.

Džikićev sastav izgubio je u prošlom kolu od AEK-a u Atini, dok je Sasari bio poražen kod kuće u duelu sa Ludvigsburgom.

Ostanite uz MONDO i pratite ovaj meč u tekstualnom prenosu.

- Uoči početka utakmice u "Pioniru" završena su dva meča u okviru Partizanove grupe Lige šampiona. Zjelona Gora pobedila je kod kuće AEK, dok je Šarlroa odneo bodove iz Mađarske.

- Iz VIP lože meč prati nekoliko bivših košarkaša Partizana, među kojima su Slaviša Koprivica, Aleksandar Saša Pavlović, Predrag Drobnjak... U loži je i predsednik kluba Nikola Peković, kao i direktor Mlađan Šilobad, u društvu Zorana Stevanovića.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC