• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radonjić pred Žalgiris: Čvrstinom na čvrstinu

Autor mondo.rs

Trener Crvene zvezde mts zabrinut zbog najverovatnijeg neigranja Luke Mitrovića i dobrih partija prvaka Litvanije u poslednje vreme.

 Dejan Radonjić izjava pred Žalgiris Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda (skor 4-5) po položaju na evroligaškoj tabeli dočekuje Žalgiris (3-6) u ulozi blagog favorita, ali Dejanu Radonjiću je kroz pripremu ove utakmice prethodnih dana postalo kristalno jasno koliko će crveno-beli imati težak posao u petak od 19 časova u dvorani "Aleksandar Nikolić".

"Odigrali su neizvestan meč protiv CSKA, ubedljivo pobedili Bamberg, pa protiv Ritasa odigrali vrlo kvalitetno, a taj meč je u Litvaniji kao kod nas derbi Zvezda - Partizan. Sve to ukazalo nam je na činjenicu da se Žalgiris stvarno nalazi u dobrom ritmu, što nam, naravno, ne ide na ruku", rekao je trener crveno-belih na konferenciji za novinare.

"Imaju puno iskustva i gaje način igre koji nam trenutno nimalo ne odgovara, sa unutrašnjom igrom koja je izražena ne samo sa centarske pozicije, već i sa pozicije 'tri'. Tu su i tri plejmejkera, izvanredni šuteri... Uostalom, to smo videli i pre dve godine, kada smo igrali protiv njih", osvrnuo se na poraz 68:70 iz februara 2015, kada je Zvezda u Kombank areni šutirala trojke 0/19.

SABONIS KAO PERJANICA

"Žalgiris je klub bogate tradicije, u zemlji gde je košarka sport broj jedan i za ljude znači i više od toga. Žalgiris je bio prvak Evrope, ima dosta trofeja, Kup Saporte koji su takođe osvojili ravan je Evrokupu. Prvaci Litvanije bili su 19 puta, bili su i prvaci SSSR, mnogo velikih igrača je izašlo iz njihove škole", ispričao je Radonjić o klubu čija je najveća legenda centar Arvidas Sabonis.

Šampionu Srbije i regiona ovo je peti meč u Evroligi 2016/17 na domaćem parketu. Do sada je poražena od Darušafake i Baskonije, a savladala je Barselonu i Armani.

Žalgiris je izgubio sve četiri utakmice u gostima (Panatinaikos, Fenerbahče, Barselona i CSKA), ali samo u Istanbulu dvocifrenom razlikom.

"Svestan sam da ambijent stvoren pred početak takmičenja - u kome smo prikazali dobar kvalitet - rangira nas i Žalgiris u grupu ekipa koje nemaju šta da traže. Neko bi mogao da kaže da su naše šanse za pobedu veće, ali s obzirom na problem oko najverovatnijeg neigranja Luke Mitrovića, imamo nedostatak koji nimalo nije naivan".

Zvezdin kapiten povredio je list prošlog ponedeljka u meču ABA lige protiv Karpoš Sokolija i tada je rečeno da će pauzirati do 10 dana. Duel sa Žalgirisom stiže baš na kraju tog intervala.

"Njegov oporavak ide u dobrom smeru, ali što se tiče utakmice u petak - šanse su minimalne", objašnjava šef struke.

Radonjić će od visokih igrača najverovatnije morati da se osloni samo na Kuzmića i Bjelicu, uz uobičajenu ispomoć od strane Simonovića. Na drugoj strani je Žalgiris, sa punom unutrašnjom linijom, koju čine Jankunas, Australijanac Motum, Brazilac Lima, Kavalijauskas, pa i krilni igrač Ulanovas.

"Skok može da nam predstavlja problem, i zbog njih i zbog našeg momenta. Prave veliki broj faulova, tako kontrolišu igru, a mi ćemo im odgovoriti čvrstinom. Očekujemo da se u još jednom fantastičnom ambijentu izdignemo iznad trenutnih problema", jasan je Radonjić.

Upitan kako parirati ofanzivnom skoku gostiju, koji su posle Efesa drugi u Evroligi u tom statističkom elementu, crnogorski stručnjak je odgovorio:

"Pokušaćemo da prevaziđemo tu situaciju nekim idejama, ali biće teško. Žalgiris tu može da se nada prednosti i šansi da tim putem realizuje svoje pobedničke ambicije, koje postojećim odnosom snaga dobijaju na težini. Pokazali su da mogu da se nose sa timovima koji imaju veliki kvalitet u reketu. I da je Luka tu, imali bismo poteškoća", priznaje Radonjić.

"Naravno da postoje ideje kako da se borimo bez Luke, ali nemamo puno prostora... Ali, šta je - tu je. Izaći ćemo na teren, dati sve od sebe i videćemo za šta će to biti dovoljno".

PAROVI 10. KOLA:

četvrtak

Uniks - Armani 17.00
Fenerbahče - Real Madrid 18.45
Bamberg - CSKA 20.00
Makabi - Efes 20.05

petak

Darušafaka - Olimpijakos 18.00
Crvena zvezda mts - Žalgiris 19.00
Baskonija - Galatasaraj 21.00
Barselona - Panatinaikos 21.00

TABELA: CSKA 8-1, Real 7-2, Fenerbahče 6-3, Makabi, Panatinaikos, Olimpijakos, Darušafaka i Baskonija po 5-4, Armani, Zvezda, Efes i Barselona po 4-5, Žalgiris i Galatasaraj po 3-6, Bamberg i Uniks po 2-7.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC