• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Simonović: Jedini sam krivac!

Autor mondo.rs

Srpski reprezentativac preuzeo odgovornost za poraz od Žalgirisa, kome je kumovao prigovorom za petu ličnu grešku.

Vodila je Crvena zvezda 61:57, kada je Marko Simonović faulirao Arturasa Milaknisa, a onda zbog prigovora zaradio i tehničku grešku. Bili su to njegov četvrti i peti faul u razmaku od par sekundi, što u finišu meča možda i ne bi bio nepremostiv problem.

Uostalom, Zvezda je u narednih nekoliko minuta i dalje imala željeni rezultat.

Ali, kada se tako nešto desi pred kraj treće četvrtine, igraču koji je u tom trenutku rivalova "noćna mora" u taktičkom smislu, koji je najbolji strelac tima i za koga na klupi nema adekvatne izmene... Onda je jasno da Zvezda nije imala velikih šansi da izdrži celu četvrtu četvrtinu i pobedi.

To je i njemu bilo savršeno jasno, uostalom, trener Radonjić ga je žestoko kritikovao odmah po izlasku iz igre.

"Težak poraz, mnogo boli. Mislim da smo u trećoj četvrtni imali dobru situaciju. Imali smo kontrolu i naše igre i utakmice. Onda sam napravio glupost i doveo ekipu u problem. Jedini sam krivac", rekao je Simonović novinarima.

"Izvinio sam se saigračima za proaz. Ali vratiću im. Ja sam kriv", ponovio je reprezentativac Srbije.

Zvezda je najviše zahvaljujući njemu, Milku Bjelici i Nejtu Voltersu došla od 11:24 do 44:42 na kraju prvog poluvremena. U nastavku meča su timovi "razmenjivali udarce", ali kako se bližio kraj, postajalo je očigledno da crveno-beli nemaju ni snage za ravnopravnu borbu, ni brzine i svežine koji su im prethodno doneli preokret.

"
I u trećoj četvrtini smo kontrolisali situaciju. Siguran sam da bismo u nastavku utakmice to rešili u našu korist, ali napravio sam glupost. Prvo faul, pa tehničku i to je poremetilo ekipu", zaključio je Simonović.

Zvezda posle 10. kola ima skor 4-6 i spustila se u donji deo evroligaške tabele. Narednog četvrtka gostuje aktuelnom vicešampionu Evrope, ekipi Fenerbahčea (7-3).

Izvor: MN PRESS


Milko Bjelica ubacio je 15 od svojih 19 poena u prvom poluvremenu. Posle meča je ocenio da je Žalgiris zasluženo trijumfovao.

"Loše smo ušli u utakmicu. Dozvolili smo njihovom beku da postigne četiri trojke, pa smo to posle morali da jurimo. Uhvatili smo priključak, ali to nije bilo dovoljno, jer smo napravili neke nesmotrene poteze u odbrani, što su oni dobro taktički kaznili i na kraju nismo uspeli da preokrenemo", rekao je Bjelica.

Ognjen Kuzmić naglasio je da mu teško pada poraz pred Zvezdinim navijačima.

"Težak poraz, svaki je težak. Šta reći, ja nisam odigrao odlično, promašio sam dosta slobodnih bacanja i to ne sme da se dešava... Moramo da se vratimo, da se spremimo za sledeću utakmicu", izjavio je centar "orlova" na Eurobasketu 2015.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC