• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radonjić: Najteža utakmica do sada

Autor mondo.rs

"Da smo pobedili Žalgiris, bila bi to naša najveća pobeda ove sezone u Evroligi", smatra trener Crvene zvezde mts.

 Radonjić: Najteža utakmica do sada Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Problem sa nedostatkom još jednog centra u Crvenoj zvezdi mts sve je uočljiviji. Videlo se to i protiv Žalgirisa, koji je u beogradskom duelu 10. kola Evrolige imao čak 15 skokova više od crveno-belih u pobedi 88:79.

Ekipa Dejana Radonjića držala se dok je u igri bio raspoloženi Marko Simonović, ali je on zbog pet ličnih grešaka morao da završi utakmicu krajem treće četvrtine.

Zvezdin trener ne misli da je premor Kuzmića i Bjelice, koje je donekle rasterećivao iskusni Simonović, razlog za manji broj uhvaćenih lopti od rivala, ali priznaje da je njegovom timu potrebno pojačanje pod košem. Ipak, ne po svaku cenu.

"Mislim da umor nije razlog što su gosti imali više skokova, jer je i ranije bilo utakmica kada su protivnici bili uspešniji u tom segmentu. Ne tražim uopšte razloge u tome. Žalgiris je ekipa koja nam ne odgovara po tom pitanju i sve smo to očekivali da bi moglo da se dogodi", izjavio je Radonjić posle utakmice, a što se tiče potrage za centrom rekao je:

"Ako možemo da dovedemo pojačanje i treba da ga dovedemo. Situacija nije idealna, ali ne treba tek tako nekoga da dovedemo samo da bismo rekli da smo doveli centra. Možda u jednom trenutku, kad budu isticali rokovi, budemo morali da reagujemo i spašavamo se, pa dovedemo nekoga".

Po isključenju Simonovića, na parket je morao "roviti" kapiten Luka Mitrović, koji nije uspeo bitno da pomogne saigračima.

"Mnogo je momenata koji utiču na našu igru, pokušali smo da premostimo situaciju u kojoj smo, ali dogodilo se ono čega sam se pribojavao - isključenje zbog ličnih grešaka, što nas je dodatno oslabilo. Velika su opterećenja igrača, oscilacije su normalne. Pokušali smo sve da odigramo najbolje što možemo, to je sigurno, ali protivnik je bio bolji i ja mu čestitam", priznao je strateg crveno-belih.

O Nejtu Voltersu

Dejan Radonjić nije želeo posebno da komentariše igru Nejta Voltersa, koji je ubacio 15 poena.

"Nisam zadovoljan nijednim igračem kad izgubimo utakmicu, kao što sam zadovoljan svima kada dobijemo", objasnio je Zvezdin trener.

Radonjić je za poraz okrivio i greške u poslednjoj deonici utakmice.

"U meč su ušli bolje od nas, uspeli da steknu prednost. Mi smo podigli nivo odbrane u drugoj četvrtini i bili nešto bolji u napadu. U trećoj četvrtini smo držali rezultat i imali blagu prednost. Do 70:69 smo se držali, ali su oni onda iskoristili naš pad. Napravili smo previše grešaka, a protivnik je to umeo da kazni".

Po mišljenju Zvezdinog trenera, ova utakmica je za njegov tim bila najteža ove sezone u elitnom takmičenju.

"Ovo je bila najteža utakmica u dosadašnjem toku Evrolige. Da smo pobedili, bila bi to najveća pobeda ove sezone", smatra Radonjić.

Šarunas Jasikevičijus je posle pobede u Beogradu istakao iskustvo igranja u "paklenom" ambijentu.

"Svaka pobeda u Evroligi je veoma važna. Posebno u atmosferi kao što je u Beogradu. Imamo mlad tim, pre svega mislim na bekove, i ovo je bio veliki izazov za nas. Odigrali smo odlično i položili težak ispit. Imali smo manji pad u igri, ali smo se podigli i poslednju četvrtinu odigrali na visokom nivou, naročito odbranu", zadovoljan je bio Litvanac posle meča.

Žalgiris se ovom pobedom izjednačio na tabeli sa Crvenom zvezdom mts, pošoto obe ekipe imaju po četiri pobede i šest poraza.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC