• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezdin pakleni decembar je počeo: Čeka je "sito"

Autor mondo.rs

Poraz od litvanskog prvaka i propuštena šansa za skor 5-5 zaboleli su crveno-bele. Već sledeće nedelje ulaze u ritam duela sa najboljim evroligaškim timovima, uz teška "jadranska" gostovanja.

 Zvezdin pakleni decembar je počeo: Čeka je "sito" Izvor: MN PRESS


Uložena energija nije bila dovoljna da "pokrije" propuste i da neutrališe jače adute Žalgirisa. Crvena zvezda mts doživela je još jedan poraz u hali "Aleksandar Nikolić", a šesti u evroligaškom zbiru.

"Isključivi sam krivac", rekao je posle meča Marko Simonović, preuzevši na sebe odgovornost zbog tehničke (i isključujuće) greške kojom je zbog naivne greške - prigovora ostavio ekipu bez možda i najvažnijeg taktičkog i ofanzivnog aduta - samog sebe.

Dejan Radonjić kipteo je od besa, Žalgiris je ostao čvrst, locirao pukotine u defanzivi crveno-belih i kažnjavao ih bez greške. Kada je sebi utabao put ka pobedi, litvanski prvak je mirnim izvođenjem gomile penala u finišu "overio" četvrti evroligaški trijumf i izjednačio se sa Zvezdom.

"Šira" rotacija, više skokova, konkretniji napadi... Vrline Litvanaca isplivavale su na površinu dok su crveno-beli ostajali bez ideja za svoje napade i rešenja za, ispostavilo se, igrača odluke Antanasa Kavalijuskasa. Litvanski centar je hvatao lopte pod košem, iznuđivao prekršaje, trčao u blokove svojim nižim saigračima i sabrao 20 poena.

Što je počeo ubojiti šuter Arturas Milaknis (19 p) u prvoj četvrtini, u poslednjoj je dovršio Kavalijuskas. Crveno-beli su tražili rešenje, ali...

"Počeli smo loše i napravili zaustatak koji smo jurili tokom većeg dela meča. Uspeli smo da to anuliramo, da steknemo prednost, ali posle početka drugog poluvremena nas jednostavno ništa nije išlo - ni odbrana, ni napad. Oni su pogađali, igrali kao da ne postojimo na terenu. Ne znam, nemam objašnjenje ovako loše igre", rekao je posle utakmice Branko Lazić.

Argumente kao što su "umor" i "pritisak" on nije hteo da koristi.

"Nije umor, ako smo izdržali ona putovanja pre par nedelja i sve to, onda je ovo sada bilo još lakše. Ne mogu da nađem objašnjenje zašto je bilo ovako loše. Moramo da nastavimo da treniramo, da probamo da ispravimo neke stvari koliko je moguće i to je to", dodao je on.

Vremena za popravljanje utiska će biti, ali evroligaški kalendar pokazuje koliko će Zvezdi tek biti teško da poveća broj pobeda i da se pomeri sa trenutne "četvorke". Tokom izuzetno teškog decembra crveno-bele očekuje niz utakmica sa "teškašima".

Do kraja kalendarske godine, Zvezda će igrati sa finalistima fajnal-forova 2016, 2015, kao i sa šampionom Evrolige iz 2014. Četiri od pet predstojećih rivala crveno-belih zauzimaju prva četiri mesta na tabeli, a svi su u najuspešnijih šest timova.

Fenerbahče - Zvezda, 8. decembar
Zvezda - Makabi, 15. decembar
Olimpijakos - Zvezda, 20. decembar
Zvezda - Real, 22. decembar
Zvezda - CSKA 29. decembar

Kada se pogleda i prioritetni, "jadranski" kalendar i gostovanja Zvezde Budućnosti (11. decembra) i Cedeviti (25. decembra), uz putovanje u Skoplje između ta dva meča, sklapa se potpuna slika veoma teškog decembra za crveno-bele.

Prvi meč u još dalekoj 2017. godini, ekipa Dejana Radonjića odigraće upravo u Kaunasu, protiv litvanskog prvaka.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC