• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Pojačanje stiže kad Radonjić odluči"

Autor mondo.rs

Predsednik crveno-belih odgovorio na pitanje kada će u svlačionicu stići novi igrač, pod kojim uslovima i da li je moguće da novajlija uopšte ne stigne.

 "Pojačanje stiže kad Radonjić odluči" Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS


Uz priču o finansijama i dugovanjima prema igračkom kadru, predsednik Crvene zvezde mts Nebojša Čović govorio je za TV Arena sport i o potencijalnim pojačanjima.

Na pitanje kada će stići novi igrač među crveno-bele, on je objasnio da taj dolazak za sada nema veze sa teškim finansijskim stanjem u klubu.

Ukratko, prema njegovim rečima, situacija je takva da bi za novajliju bilo novca, iako se ekipi duguje, a najodgovorniji za nedolazak pojačanja je trener Zvezde, Dejan Radonjić.

"Finansije tu jesu važan faktor, ali naša struka nije pronašla adekvatnog igrača. Kad kažem struka - mislim na Radonjića, koji donosi konačnu odluku, a mislim da ne bi bilo dobro da dovodi nekoga da bi bio tek tako na broju. Prošle godine smo imali nekoliko takvih, a nismo klub koji ima taj stepen fleksibilnosti da može da greši. Imali smo prošle godine tu Mekela, Tompsona, kao i Skorcanitisa, koji je bio moja greška. Sve se svodi na konačnu odluku, a ja ne mogu da je donesem, već struka. Ne može dobro da funkcioniše kada nametnete igrača treneru".

"Ako novac bude problem - reći ćemo"

Čović je dvaput podvukao da će novajlija stići kada struka proceni da bi on adekvatno pojačao tim. Takođe, naveo je da bi greška u toj selekciji mogla i da naruši hemiju ekipe, za koju kaže da je odlična.

Upitan da li će pojačanje stići zbog Evrolige ili ABA lige, Čović je rekao:

"Mi pre svega treba da budemo koncentrisani da nam igrači ostanu zdravi. Gledam povremeno određene komentare, kad imam želju da proverim opšte mentalno stanje, pa vidim da se piše 'Što na utakmici sa Žalgirisom nije ubacio ovog ili onog?'. Za tu utakmicu imali smo 11 igrača na treningu, Mitrović nije bio planiran ni da se skine, a tek nije bio planiran ni da uđe. Dangubić je imao temperaturu, Rakićević ima probleme s kolenom, Simanić u jednom periodu nije na vreme popravljao zube, pa je dobio gangrenu... Sve to morate da rešavate, a pratim polemiku da li Zvezda pušta Simanića (u mladu reprezentaciju). Puštaće ga, kada bude imala oporavljenog Luku Mitrovića"

Da li postoji opcija da novi igrač uopšte ne stigne u Zvezdu i da tim u ovom sastavu "izgura" celu sezonu?

"Postoji. Ako ne bude para, neće se dovesti. Imamo tu Borišu Simanića, tu je Dobrić, ako treba da se još nešto uzme iz FMP-a... Sad vam kažem da novac nije razlog zašto dosad nije došao. A, ako novi igrač ne bude došao zbog para, reći ćemo otvoreno da je tako. A, šta će javnost reći? Bože moj..."

Zvezda - FMP, da li je neregularno?

Izvor: MN PRESS


Pošto je u studio došao sa utakmice Zvezda - FMP i pošto je pomenuo tu saradnju, Čović je upitan i da li ti mečevi crveno-belih protiv svog razvojnog tima narušavaju regularnost takmičenja.

"Vidim to vrlo prosto. Ako vi imate neke dokaze da je neko nešto namestio, vi kažite. Je l neko nešto namestio?", odgovorio je Čović, pa na nedobijen odgovor zaključio: "Eto, odgovorili ste umesto mene... I zato ja kažem daj Bože da ima više takvih klubova u ligi, a ne ovih mrzitelja, nesposobnih ljudi"

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC