• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pablo Laso: Nakić ima najtežu godinu! Svi u Realu volimo Kuzmića

Autor mondo.rs

Trener "kraljevskog" kluba govorio je o napretku velikog talenta i o dvogodišnjoj saradnji sa Zvezdinim centrom.

 Mario-Nakic-talenat-Reala-izjava-trenera-Pabla-Lasa Izvor: MN PRESS

Real Madrid se vratio na mjesto uspjeha i ponovo pobijedio.

Na mjestu gde je pretprošle sezone osvojio Evroligu, u Štark areni, "kraljevski klub" savladao je u četvrtak Crvenu zvezdu, prije svega zahvaljujući odličnoj šuterskoj sekvenci u posljednjoj četvrtini (7/9 za tri poena).

Možda će vas zanimati

Poslije utakmice, trener Madriđana Pablo Laso čestitao je svom timu prvu evroligašku pobjedu u gostima.

"Prije svega im čestitam zato što smo odigrali svih 40 minuta, a to nismo mogli na prethodnim gostovanjima. U trećoj četvrtini su pogodili teške šuteve, ali smo ostali fokusirani, a onda smo u četvrtoj ostali na svom nivou, pogodili otvorene šuteve... Pobijedili smo možda prevelikom razlikom 15 poena, ali moji igrači su naporno radili da tako bude".

Upitan za dobru minutažu mladog Usmana Garube (2002. godište), koji je u Beogradu igrao 20 minuta, španski stručnjak je rekao da vjeruje u đake svog kluba.

"On dolazi iz našeg omladinskog programa i moj plan za mlade igrače je uvijek isti - da svi igraju za Real. To je nemoguće, guramo ih, imamo Marija (Nakića), Usmana... Garuba ima samopoouzdanje, počinje skoro svaku utakmicu u ACB ligi i odlično reaguje. To govori veoma dobro o njemu, o našem omladinskom pogonu i o reakciji našeg tima".

Kako napreduje Mario Nakić? Rođeni Beograđanin je ove sezone prvi put u seniorskom timu "kraljevića".

"Ovo je najteža godina njegove karijere. Kada igrate u mladim kategorijama, svi su fokusirani na vas i govore vam koliko ste dobri i koliko ćete biti dobri. Mario je veliki talenat, još ima prostora da raste kao igrač. Nemam dilemu da će biti odličan igrač, ali ovo je njegova najteža godina. Prva kao profesionalac. Sa timom je, radi i kada ga stavim u tim znam da će da nam pomogne".

Laso je bio upitan i za Ognjena Kuzmića, koji je prethodne dvije godine proveo u Realu, gdje se više oporavljao od povreda nego što je nastupao.

"Pričali smo o Kuzu prije utakmice. Volimo ga. U Madridu svi volimo Kuzmića. Osjećamo se veoma loše zato što je poslije pet-šet utakmica zadobio povredu zbog koje se nije oporavio. Sljedeće godine je povrijedio koljeno i slomio nešto u stopalu. Vratio se na teren u januaru ove godine i bilo mu je teško. Tokom ljeta je imao saobraćajnu nesrećnu. Srećan sam što je tu i što sada igra. Ponavljam, svi ga volimo i vjerujem da će veoma pomoći Zvezdi", dodao je Realov trener.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC