• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FMP bio na -16, pa izgubio egal završnicu!

Autor mondo.rs

Otvaranje osmog kola regionalnog takmičenja donijelo nam je meč Primorske i FMP-a iz Železnika, timova koji su do ove runde imali identičan skor.

 Primorska FMP 86 81 Izvor: MN PRESS

Košarkaši Primorske su na otvaranju osmog kola ABA lige savladali goste iz Železnika. Novi poraz za ekipu trenera Jovanovića znači i pad na tabeli, dok se ekipa iz Kopra penje na treće mjesto regionalne lige.

Meč u Kopru je imao svoje oscilacije, a domaćin je tokom većeg dijela meča sticao prednost. Ona je u jednom trenutku iznosila i 16 poena, dok ''Panteri'' nisu zaigrali bolje. Na kraju su u neizvjesnoj završnici, najviše zahvaljujući dosuđenoj nesportskoj, izgubili ovaj susret.

Možda će vas zanimati

Tokom prvog perioda meča ekipa Primorske je išla i do sedam poena prednosti, ali su se Panteri vraćali u meč. Na kraju prvih deset minuta gosti iz Železnika su bili u zaostatku pet poena, a on je rastao do poluvremena.

Uspijevao je predstavnik Slovenije da stekne čak i 13 poena prednosti, u samom finišu druge četvrtine. Ipak, trojka košarkaša iz beogradskog predgrađa malo je ublažila razliku pred pauzu. Ključni dio meča je tek slijedio.

Iako je domaća ekipa tokom treće deonice stizala i do, na ovom meču maksimalnih, +16, FMP je preokrenuo taj dio u svoju korist. Bila je to prva četvrtina koju je srpski predstavnik na Jadranu riješio u svoju korist, pa se u odlučujućih deset minuta ušlo sa šest poena razlike za domaći tim.

Uspijevali su tu razliku da održavaju do rezultata 75:68, ali je uslijedila serija momaka iz Železnika. Istakao se u tim trenucima Đorđević, sa četiri poena i nekoliko skokova u nizu, Aleksa Radanov je bio siguran sa bacanja, pa su momci Vladimira Jovanovića prišli na samo poen zaostatka.

Uspijevala je Primorska i tokom te neizvjesne završnice da ode na sedam poena prednosti, ali nije bilo dovoljno za miran kraj meča. Presudni momenat susreta bila je nesportska koja je dosuđena Radovanoviću pri rezultatu 82:81, na 16 sekundi do kraja., a nakon četiri pogođena bacanja Primorska je stekla nedostižnu prednost.

Najviše poena na meču u Kopru postigao je Heris (20), pratio ga je Marko Jagodić-Kuridža (18), a Primorska je imala još tri dvocifrena igrača. Holt je ubacio 11 poena, dok su po 10 postigli Dimec i Hodžić.

Goste su na ovom susretu predvodili najefikasniji Đorđević sa 19 ubačenih poena, Radanov je dodao 16, a Ulubaj 13. Jeremić, koji se istakao šutevima u samoj završnici, zaustavio se na 12 poena.

Nakon ovog meča ekipa Primorske je prestigla tim iz Železnika na tabeli ABA lige i ponovo istakla kandidaturu da se na kraju sezone nađe među četiri najbolja tima. Kako igraju u dosadašnjem delu sezone, to bi moglo da se desi.

ABA liga, 8. kolo

Subota

Primorska - FMP 86:81
Krka - Igokea

Nedjelja

Mega Bemaks - Cibona (12)
Budućnost - Partizan (18)
Zadar - Cedevita Olimpija (20)

Ponedjeljak

Crvena zvezda - Mornar (18)

TABELA: Budućnost 6-1, Cedevita Olimpija 6-1, Primorska 6-2, FMP 5-3, Partizan 5-2, Crvena zvezda 4-3, Mornar 4-3, Krka 3-4, Cibona 2-5, Igokea 1-6, Mega Bemaks 1-6, Zadar 0-7.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC