• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

A gde će "elita" kad počne ABA plej-of?

Autor mondo.me

Pred početak razigravanja za titulu regionalnog prvaka podsećamo na novo pravilo.

 A gde će "elita" kad počne ABA plej-of? Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Do kraja ligaškog dela ABA lige su ostala dva kola, ali već sada znamo da će se u polufinalu sastati Budućnost sa druge pozicije i Crvena zvezda sa treće.

Biće to četvrti put uzastopno da se beogradski i podgorički klub sastaju u plej-ofu regionalnog takmičenja (koji počinje 27. marta).

Možda će vas zanimati

Prethodno su Zvezda i Budućnost igrali jedno polufinale i dva finala, a njihovi dueli i ovaj put će biti okarakterisani kao utakmice visokog rizika. Prvenstveno zbog nemilih scena tokom prošlogodišnjeg finala. 

Kako bi se izbegao novi šamar za ABA ligu, čelnici takmičenja su promenili pravila. Poučeni iskustvom da su najviše problema za normalno odigravanje utakmica zadavali ljudi na ekskluzivnim mestima tik uz teren, odlučeno je da ona ovaj put budu zabranjena!

Takozvana "elita" je iz prvih redova u Podgorici ulazila na teren, vređala i pljuvala Zvezdine košarkaše, dok je u Beogradu otišla korak dalje, pa se šetala terenom, šutirala na koš i to sve dok ekipa Budućnosti izlazi na parket...

Međutim, to se ove sezone neće dešavati. Makar je tako najavljeno.

U pravnilniku regionalnog takmičenja, u delu "Prava i obaveze učesnika plej-ofa ABA lige", član 42, tačka 42.4. stoji:

"Na utakmicama plej-ofa zabranjeno je sedenje na mestima na parketu oko igrališta. Na tim mestima isključivo je dozvoljeno sedenje predstavnicima domaćeg i gostujućeg kluba (i to maksimalno do deset osoba), te predstavnicima ABA lige i njihovim sponzorima. Liste osoba koje smeju sjediti na parketu moraju se dostaviti ABA ligi najkasnije šest sati pred početak utakmice“, piše u pravilniku, a prenose Dnevne novine.

Bio je ovo potpuno očekivan potez čelnika regionalnog takmičenja, koji ne žele da se nastavi urušavanje ugleda lige koja je došla u situaciju da strahuje za mesto u Evroligi. Uz to, treba podsetiti da su kazne od ove sezone pooštrene, pa je tako već nekoliko puta zatvaran parter širom regiona.

Ako se uzme u obzir da nije mogla biti donesena odluka da se utakmice plej-ofa igraju pred praznim tribinama, bilo je ovo najmanje što je ABA liga mogla da uradi. Sada su na potezu klubovi koji izbore doigravanje...

Podsetimo Zvezda nije putovala u Podgoricu ove sezone, zbog strahovanja za bezbednost svojih igrača i ostalih koji je trebalo da se nađu među putnicima.

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC