• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ABA plej-of: Zvezda i Budućnost ČETVRTI put zaredom, s kim će Partizan?

Autor mondo.rs

Na dva kola do kraja takmičenja na Jadranu sve je jasnija slika plej-ofa...

 ABA-Liga-2019/20-plej-of-parovi Izvor: MN PRESS

ABA liga ulazi u poslednju fazu, pred nama su još dva kola, a ostalo je još svega nekoliko nepoznanica do završetka "regularnog" dela takmičenja!

Velika borba vodi se za opstanak, oko kog se "otimaju" četiri ekipe, dok je sve jasnija slika plej-ofa. Posle kompletiranog 20. kola i pobede Budućnosti u crnogorskom derbiju protiv Mornara (93:88), sve je izvesniji i prvi par polufinala.

Možda će vas zanimati

Ako ne bude većih iznenađenja do kraja - u polufinalu ćemo gledati duel drugoplasirane Budućnosti (15-5) i trećeplasirane Crvene zvezde (13-7)!


To će biti četvrta uzastopna godina kako se ovi timovi sastaju u plej-ofu ABA lige, a dobro je poznato koliko su ovi dueli u prošlosti donosili "vatre". Prethodni, zakazan za kraj 2019. godine, nije ni odigran u "Morači" pošto u Crvenoj zvezdi nisu doputovali u Podgoricu nakon bezbednosne procene srpskih službi povodom političke situacije u Crnoj Gori.

Disciplinski sudija ABA lige Saša Pavličić Bekčić saopštio je da je neodigranu utakmicu registrovao 20:0 za Podgoričane, ali i dalje se čeka odluka Predsedništva lige koje daje konačni sud.

Takođe, iza Zvezde i Budućnosti je "vrela" finalna serija ABA plej-ofa tokom kojih je bilo više incidenata koji su bacili senku na košarkašku predstavu. Ona je pripala Crvenoj zvezdi koja je slavila 3:2 i osvojila novu šampionsku titulu na Jadranu.

Godinu dana ranije, takođe je bilo uzavrelih strasti, pre svega zbog suđenja, a taj finalni duel pripao je Budućnosti (3:1), dok su se u sezoni 2016/17 sastali u polufnalu i slavila je Zvezda (2:1).

Što se tiče drugog para - prvoplasirani Partizan (16-4) i dalje ne zna rivala.

Izvor: MN PRESS


Situacija se zakomplikovala i trenutno tri ekipe, što su Cedevita Olimpija, Mornar i Primorska, dele četvrtu poziciju sa istim skorom 12-8, pa će konačna odluka pasti u finalna dva kola.

Mornar ima najlakši raspored pošto igra protiv Krke kod kuće i Mege u gostima, Primorska gostuje Zadru i dočekuje Igokeu, dok Cedevita Olimpija kod kuće igra protiv Budućnosti i onda u slovenačkom derbiju gostuje Krki.

U slučaju da budu izjednačeni odlučuje međusobni skor.

Cedevita Olimpija ima lošiji skor od Mornara, a bolji od Primorske, Mornar bolji od Cedevite Olimpije i lošiji od Primorske, a Primorska lošiji od Cedevite Olimpije i bolji od Primorske.

Podsetimo, polufinala ABA lige igraju se na dve dobijene, a finale na tri.

Mečevi će se igrati krajem marta i početkom aprila.

Anketa

Ko će osvojiti titulu ABA lige?

  • Partizan

    69.23% (9)

  • Zvezda

    23.08% (3)

  • Mornar

    7.69% (1)

  • Budućnost

    0% (0)

  • Cedevita Olimpija

    0% (0)

  • Primorska

    0% (0)

Ko će osvojiti titulu ABA lige?

Rezultati


ABA LIGA, 20. kolo:

ponedeljak

Budućnost - Mornar 93:88

nedelja

Mega Bemaks - Igokea 87:76
Primorska - Cibona 79:78
Crvena zvezda - Cedevita Olimpija 88:73

subota

Krka - Partizan 61:76

Zadar - FMP Železnik 81:76

Tabela: Partizan 16-4, Budućnost 15-5, Crvena zvezda 13-7, Olimpija 12-8, Mornar 12-8, Primorska 12-8, FMP 10-10, Igokea 7-13, Mega Bemaks 6-14, Krka 6-14, Cibona 6-14, Zadar 5-15.

21. KOLO: Igokea - Cibona, Mornar - Krka, Zadar - Primorska, FMP - Zvezda, Cedevita Olimpija -Budućnost, Partizan - Mega.

22. KOLO: Cibona - Partizan, Primorska - Igokea, Krka - Cedevita Olimpija, Mega - Mornar, Budućnost - FMP i Zvezda - Zadar.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC