• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šakota posle VELIKE pobede Zvezde: Ne smem još da letim, ali biće to OK

Autor mondo.rs

"Ako je nešto bilo važno u utakmici protiv Baskonije to je dobra podela minutaže", kazao je Dragan Šakota.

 KK Crvena zvezda Dragan Šakota ne smijem da letim Izvor: MN PRESS

Dragan Šakota, koji je zbog tromba propustio gostovanje Crvene zvezde u Vitoriji, vratio se na klupu šampiona i vodio ga do možda i najvažnije pobede u dosadašnjem delu sezone.

Njegov tim ozbiljno je shvatio situaciju na Jadranu, plej-of pozicija bila je "na kocki", tako da su crveno-beli žustro ušli u meč protiv Cedevite Olimpije stvorivši i razliku od 21 poena razlike u prvom poluvremenu, dok su u nastavku "ukrotili" rivala i kada je krenuo da se diže.

Možda će vas zanimati

 To je za posledicu imalo pobedu od 88:73 kojom je Zvezda došla na korak od "bukiranja" mesta u razigravanju za titulu.

"Pre svega čestitam igračima za pobedu koja je ostvarena ubedljivo i na tome što smo uspeli da nadoknadimo razliku što je bio jedan od zadataka. Početak je bio baš kako treba, a jedini problem koji smo imali u prvom poluvremenu je bio ofanzivni skok jer je Cedevita Olimpija imala 11 istih u prvom poluvremenu. Završili su sa 14, ali ne možete sve da zaustavite u igri protivnika. Gledamo napred, gledamo utakmice koje će biti odlučujuće za plej-of", kazao je Šakota.

Objasnio je i svoju zdravstvenu situaciju i poručio da će na gostovanjima ekipu i dalje voditi njegov pomoćnik Andrija Gavrilović.

"Još uvek nije preporuka lekara da putujem avionom, ali biće to sve OK".

Šakota se osvrnuo i na prethodni meč protiv Baskonije u kom je Zvezda delovala loše i zasluženo je doživela poraz bez pravog otpora (71:56).


O DŽENKINSU

"Pred Dženkinsom je bilo pet do sedam dana pauze, probao je i trenerirao. Kaže da se oseća bolje, ali on je igrač fizikalija i kada se ne oseća čvrsto na toj nozi to nije to. Nadam se da će za nedelju dana biti spreman".

"Nije mi bilo lako da gledam utakmicu protiv Baskonije i ne bih se posebno ni osvrtao na nju. Imali smo sastanak pred ovu utakmicu u želji da podignemo atmosferu i to smo uspeli. Nikome nije prijatno kada ekipa igra promenjivo, ali to nije fenomen koji prati nas već važi za ostale. Ako je nešto bilo važno u utakmici protiv Baskonije to je dobra podela minutaže. Mi smo vodili računa o tome jer nas čeka veoma teška nedelja. Pretpostavljam, igrači su živa bića, kada osetiš da ne ide i da ne može pomalo se predaš. Nije lepo za gledanje, ali dešava se".

Dragan Šakota je kazao i da je svestan da kada njegova ekipa uđe u plej-of, tamo ne može da izbegne jake ekipe, tako da ni ne razmišlja o tome ko će im na kraju biti rival.

Trener crveno-belih govorio je i o povredama igrača i teškom rasporedu koji sledi.

"Fenomen ove godine da nismo kompletni se nastavlja, ali neka pozitivna stvar je da nismo koristili Dženkinsa koji nije potpuno spreman, ali je veoma bitan za nas kao karakter i kao igrač. Imali smo dosta problema, Stratosa smo čekali i poželeli da se vrati što pre… Ali to nije baš tako. Oporavak je takav da se jedan dan oseća bolje, a drugi dan lošije. Razlika između fudbala i košarke je u tome što kada uđe igrač na poziciju levog beka zna šta je njegov posao, a ovde je sve mnogo dinamičnije".

"Marko se uklapao dosta dugo, izgubio je svoj ritam usled povrede, oslanjao se na borbenost, a danas je pokazao i druge kvalitete. Odigrao je mušku partiju. Takav je program, znate da nam ide ponovo dupla nedelja, a poslednja takva će biti pred plejof. To su stvari na koje se Evroliga očigledno ne obazire".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC