• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Crnoj Gori već "naoštreni": "Budućnost-Zvezda biće žestoko! Jedva čekamo"

Autor mondo.rs

Košarkaš podgoričke ekipe Hasan Martin sa nestrpljenjem očekuje polufinale plej-ofa ABA lige protiv crveno-belih i "ludu atmosferu" koja će sigurno pratiti taj duel

 Buducnost-Crvena-zvezda-polufinale-ABA-plej-of Izvor: MN PRESS

U regularnom delu ABA lige ostalo je da se odigraju još dva kola, ali prema sadašnjem stanju na tabeli nazire se već da će u polufinalu plej-ofa snage odmeriti Budućnost i Crvena zvezda.

Podgorički i beogradski tim, kao drugoplasirani (skor 15-5) i trećeplasirani (13-7) na tabeli, gotovo je je izvesno da će se četvrtu godinu zaredom sastati u doigravanju, dok će lider Partizan, još pričekati na ime protivnika.

Možda će vas zanimati

Hasan Martin, košarkaš Podgoričana, kaže da njegov tim i dalje gaji nadu da vodeći Partizan možda kiksne u naredna dva kola, iako su male šanse, jer igra sa Megom kod kuće i protiv Cibone u Zagrebu, a da je njihov zadatak da bez obzira na rasplet tih mečeva ostvare pobede do kraja - protiv Cedevite Olimpije u Ljubljani i ekipe FMP u Podgorici.


Budućnost se već sprema za polufinale plej-ofa, iako je već unapred poznato da će to biti "žestok" dvoboj.

"Biće to velika borba u ludoj atmosferi. Jedva čekam da to osetim, i u Morači i u Beogradu. Biće žestoko", rekao je za "Vijesti" Hasan Martin.

Istinski ljubitelji košarke žele, pre svega, da se ti mečevi odigraju.

Pposlednji meč, koji je trebalo da se igra krajem 2019. godine, nije ni odigran u Podgorici, pošto crveno-beli nisu ni doputovali nakon bezbednosne procene srpskih službi povodom političke situacije u Crnoj Gori.

Disciplinski sudija ABA lige Saša Pavličić Bekčić saopštio je da je neodigranu utakmicu registrovao 20:0 za Podgoričane, ali i dalje se čeka odluka Predsedništva lige koja bi trebalo da da konačni sud.

Takođe, iza Zvezde i Budućnosti je "vrela" finalna serija ABA plej-ofa tokom kojih je bilo više incidenata koji su bacili senku na košarkašku predstavu. Ona je pripala Crvenoj zvezdi koja je slavila 3:2 i osvojila novu šampionsku titulu na Jadranu.

Godinu dana ranije, takođe je bilo uzavrelih strasti, pre svega zbog suđenja, a taj finalni duel pripao je Budućnosti (3:1), dok su se u sezoni 2016/17 sastali u polufnalu i slavili su crveno-beli (2:1).

Važnu ulogu igraće i prednost domaćeg terena.

Prva polufinalna utakmica, prema rasporedu, trebalo bi da se igra između 27. i 30. marta u Morači, druga će biti na programu nedelju kasnije u Beogradu, a eventualna majstorica, nakon sedam dana opet u Podgorici.

"Velika je stvar što imamo prednost domaćeg terena. U Morači je uvek luda atmosfera kad su veliki mečevi. Jedva čekamo", napomenuo je Amerikanac koji ove sezone u ABA ligi prosečno po utakmici beleži 10,7 poena, 5,6 skokova i 1,84 blokadu, po čemu je drugi u ligi iza Uroša Lukovića iz Mornara.

Dakle, motiva, želje i energije, očigledno, ne manjka, samo još i da se odigra...

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC