• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ABA 2: Sparsima za opstanak treba pobjeda i porazi Dinamika i Novog Pazara

Autor mondo.ba/Fena

Košarkaši Spars Realwaya u srijedu će protiv Slobode igrati meč za opstanak u ABA ligi 2.

 Spars - Sloboda, Druga ABA liga, posljednje kolo, najava Izvor: FENA

Sarajevskim košarkašima u posljednjem, 22. kolu regularnog dijela sezone prijeko je potrebna pobjeda, ali i porazi direktnih konkurenata u borbi za opstanak, ekipa Dinamika i Novog Pazara, koje u ovom kolu očekuju teška gostovanja kod četvrtoplasirane Sutjeske i prvoplasirane ekipe Borca.

Trener Sparsa Nedim Džemić ističe da je meč protiv Slobode ključan i da je odlično što je ekipa Spars Realwaya nakon izuzetno lošeg početka sezone uspjela doći u situaciju da se pita za opstanak.

Možda će vas zanimati

"U protekla dva mjeseca ekipa je pokazala karakter. Mi ćemo kao tim uraditi sve, dati svoj maksimum kao što smo i davali u posljednjih osam utakmica. Siguran sam da ćemo dati maksimum, a vjerujem da je ekipa zalaganjem pokazala da zaslužuje igrati ABA ligu 2. Eventualnom pobjedom, ali i porazom konkurenata na teškim gostovanjima, izborili bismo nastup u ovom takmičenju i naredne sezone", rekao je Džemić na konferenciji za medije.

Ipak, Džemić očekuje da se Tuzlaci neće lako predati, a još su opasniji jer su osigurali opsatanak u ABA ligi 2 i sigurno je da će igrati bez pritiska.

"Vjerujem da će i oni dati maksimum. Igraju dobro u posljednje vrijeme, iako su imali dosta izmjena u igračkom kadru. Igraće rasterećeno što ih čini još opasnijim", dodao je Džemić.

Kapiten Sparsa Adin Vrabac je dodao da su igrači sarajevskog kluba svjesni važnosti utakmice i da će sigurno svi dati maksimum da ispune zacrtani cilj.

Susret Spars Realway - OKK Sloboda Tuzla će biti odigran sutra u 18.00 sati u dvorani "Novo Sarajevo". Ulaz za sve posjetioce je besplatan.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC