• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Predsednik ABA ponudio rešenje za završetak sezone: Klubovi će odlučiti

Autori mondo.rs Autori MaxBet sport

Domagoj Čavlović poručio u razgovoru za MaxBet sport da još ne zna kada će se i kako nastaviti regionalna liga ove sezone koja je prekinuta zbog korona virusa.

 Predsednik ABA ponudio rešenje za završetak sezone: Klubovi će odlučiti Izvor: MN PRESS

Pandemija korona virusa gotzovo da je u potpunosti "zaključala" košarku na Starom kontinentu. Nakon Evrolige, sva takmičenja pod svojim okriljem stopirala je i FIBA, a i ABA liga je prekinula sezonu.

Odmah po donošenju takve odluke, kolo pre završetka ligaškog dela takmičenja, počele su spekulacije oko toga kada će biti nastavljene utakmice, odnosno na koji način će se završiti liga.

Možda će vas zanimati

Pravi odgovor nemaju ni čelnici ABA lige.

"Trenutno nemamo predstavu kada bi moglo da se nastavi takmičenje. Vidim da su neke lige proglasile šampione, a ABA liga će pokušati da pronađe idealno rešenje u razgovoru sa svim klubovima", poručio je predsednik ABA lige Domagoj Čavlović u razgovoru za MaxBet sport.

On je naveo i da niko ne želi da se o šampionu odlučuje van parketa, ali...

"Susreli smo se sa nepredviđenom situacijom. Plan je bio da imamo skupštinu prošlog petka kako bi klubovi predložili rešenja, ali je ona odložena zbog svih dešavanja u regionu. Mislim da niko ne želi da se liga završi za zelenim stolom i da tako bude odlučen šampion. Ni klubovi, ni navijači. Teško je u ovom momentu jasno prevdideti kako će se završiti ABA liga pošto je ostalo da se odigra jedno kolo ligaškog dela koje dosta toga odlučuje. Da je ono odigrano imali bismo lakši posao da pronađemo pravi scenario. Želimo da održimo telefonsku konferenciju da čujemo predloge klubova pošto su oni vlasnici lige, da napravimo neki plan A i plan B", naveo je Čavlović.

Prethodnih dana prvi čovek Partizana Ostoja Mijailović naveo je da ako ne bude bilo moguće da se igra plej-of da bi bi trebalo proglasiti konačnim stanje na tabeli pre prekida lige.

Predsednik ABA lige kaže da se razmatraju opcije, a i sam je ponudio jedno rešenje.

"Ne bi loše rešenje bilo da u ovakvim vanrednim okolnostima organizujemo završni turnir, Fajnal-for umesto plej-ofa. Naravno, ponavljam, o tome treba da se izjasne klubovi, oni su ti koji donose odluke. Moje je mišljenje da treba da se odigra to poslednje kolo, ako treba i bez publike, kako bi se iskristalisala situacija na tabeli. Posle toga ćemo da vidimo kako da odigramo završni deo. Meni se dopada ideja Fajnal-fora".

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC