• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ABA liga: Ovo je idealna petorka Igokee u istoriji!

Autor mondo.ba

Zbog njih je Košarkaški klub Igokea postao prepoznatljiv na Jadranu...

 ABA liga: Idealan tim KK Igokea u istoriji Izvor: MARKO METLAS/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED

Košarkaški klub Igokea je ove sezone uspio da izbori opstanak u regionalnoj ABA ligi prije prekida sezone izazvanoj pandemijom korona virusa.

ABA liga organizovala je tokom pandemije zanimljivu akciju, pruživši navijačima svih klubova regionalnog takmičenja da odaberu idealnu petorku svojih klubova.

Ljubitelji košarke glasali su za najbolje igrače svojih timova koji su nastupali "na Jadranu", a ABA je u petak objavila prve rezultate.

Možda će vas zanimati

Navijači aleksandrovačkog kluba sastavili su idealnu petorku u istoriji u kojoj se nalaze dvojica Amerikanaca, dvojica srpskih košarkaša i jedan Kanađanin.

Najbolji u istoriji "igosa" su Milan Dozet (nisko krilo), Branko Jorović (krilni centar), Korsli Edvards (centar), Dorel Rajt (bek) i Brejdi Tomas Hejslip (plejmejker, bek).

Prva trojica igrača su bili dio najbolje generacije "igosa" 2013. godine koja je osvojila ligaški dio na Jadranu i plasman u Evroligu, ali su odlukama izvan parketa ostali bez učešća u elitnom takmičenju.

Takođe, Dozet, Jorović, Edvards i kompanija su poslije 12 sezona osvojili i titulu šampiona Bosne i Hercegovine nakon što su u "majstorici" finala plej-ofa savladali Široki (74:69) i po drugi put u klupskoj istoriji postali prvaci. Oni su bili dio tadašnje ekipe trenera Dragana Bajića, koji je i danas aktuelni šef struke Aleksandrovčana i vjerovatno jedan od najzaslužnijih za sve uspjehe "igosa".

Izvor: MARKO METLAS/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED

Amerikanac Dorel Rajt je u dva navrata bio član Igokee, ali je prvi put bio mnogo uspješniji.

Za samo mjesec dana 2017. godine, odigrao je četiri meča u kojima je prosječno postizao 26.8 poena i bio je najboji strijelac regionalne ABA lige, što ga je odvelo u njemački Bamberg, a ekipi prvi put pristojan novac od obeštećenja.

Bajić je Rajta doveo i ove sezone u Aleksandrovac, ali za dva mjeseca nije ispunio očekivanja trenera "igosa", pa je s njim raskinut ugovor. Amerikac je u regionalnoj ligi postizao tek nešto više od tri poena po utakmici, te je došlo do sporazumnog raskida saradnje.

Posljednji član idealne petorke u izboru navijača je Kanađanin Brejdi Hejslip, koji je 2015. godine došao u Aleksandrovac. Bio je veoma atraktivan košgeter i ljubitelj šutiranja trojki.

Sa Igokeom je osvojio Kup BiH i titulu najkorisnijeg igrača završnog turnira, a u ABA ligi je ostvario učinak od 23.7 koševa po utakmici.

Možda će vas zanimati

Komentari 4

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Patriota

Gordic-Hemonds Stemberger-Joksimovic-Heslip Dozet Jorovic-Rayt Edvards-Stevanovic

Igos

Ne znaju ni pozicije igraca Dozet nisko krilo,pa to je strasno Dorel bek,veze nema Heslip play,ko je to satstavljao

Navijac

Ni blizu

Srbin

Najbolja petorka Igokee je 1. Nemanja Gordic 2.Sinisa Stemberger 3.Milan Dozet 4.Branko Jorovic 5.Corsly Edvarda

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC