• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovako je Dino Radončić opisao Dua Lipu: Košarkaš stao uz svoju Srbiju!

Autor Nikola Janković

Zloupotreba popularnosti u političke svrhe.

 Dino-Radoncic-protiv-Dua-Lipe-na-Twitteru-Popularnost-i-govor-mrznje Izvor: MN Press - Christopher Polk/Getty Images

Dino Radončić doživeo je pažnju svetske javnosti, koju je Dua Lipa izazvala promocijom ideje o "Velikoj Albaniji" na društvenim mrežama, kao jasan primer upotrebe slavnih u političke svrhe.

Možda će vas zanimati

Košarkaš Real Madrida reagovao je postom na post britanske pevačice, koja se nedugo po objavljivanju spota za singl "Break My Heart" vratila lobiranju za nacionalne interese Albanaca.

"Šteta što popularnost koristi na ovaj način, da promoviše mržnju i da izaziva bes mnogih nacija. Totalno nepotrebno", napisao je 21-godišnjak rodom iz Gizena, koji je odrastao u Zrenjaninu, sa 16 postao prvotimac Reala, a sa 17 reprezentativac Crne Gore.

Radončić je u tandemu sa Lukom Dončićem "preko reda" primljen u prvi tim Reala, za koji je debitovao malo posle 16. rođendana, ali u narednih pet sezona nije napravio iskorak poput saigrača čije poreklo takođe takođe "vezuje" dve bivše SFRJ republike, Sloveniju i Srbiju..

Njegov otac Damir opisao je 2015. u intervjuu za "Blic" u kakvoj se poziciji našao njegov sin nakon što su pred njega stavljene ponude košarkaških saveza Crne Gore i Srbije.

"To će biti isključivo njegov izbor! Supruga i ja nećemo vršiti uticaj. Imam korektan odnos sa ljudima iz srpskog i crnogorskog saveza. Pričali smo sa svima, a na Dinu je da odluči. Ja sam dugo igrao u Nemačkoj, on je tamo rođen i živeo je do sedme godine. Vezan je za Zrenjanin, grad u kojem je i počeo da igra košarku. Još uvek nigde ne oseća potpunu pripadnost. Uskoro će sve biti poznato", najavio je Radončić senior da će Dino saopštiti odluku.

Ona je glasila - Crna Gora, mada se u njegovom revoltu na provokaciju pop pevačice albanskog porekla prepoznaje i očigledna privrženost Srbiji.

"Autohtoni - pridev (stanovnik nekog mesta), starosedelac, a ne potomak migranata ili kolonista", napisala je Lipa i dodala zastavu koja se svojevremeno vijorila iznad stadiona Partizana tokom utakmice fudbalera Srbije i Albanije.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC